Acasa Computere Acum ca Windows XP este mort sa trecem la Linux

Acum ca Windows XP este mort sa trecem la Linux

by Dragos Schiopu

Batranul Windows XP a rezistat mult timp cu update-uri timp de 10 ani si multe service pack-uri. Windows XP este mor insa PC-ul nostru batran mai poate rula inca 4 ani. Pentru unii achizitionarea unui PC nou este o risipa de bani pentru ca stau doar pe facebook sau mai citesc o stire online. Ce sa facem ca sa trecem de la Windows XP la un alt sistem de operare care ruleaza la fel de bine sau chiar mai bine.

windows to ubuntu

Multi dintre voi poate nu vor achizitionarea unui nou PC pentru ca nu vreti sa va jucati ultimele jocuri ci doar sa mai cititi cateva stiri online, sa stati pe facebook sa vedeti ce mai fac prietenii vostri sau pur si simplu sa ascultati muzica. Pentru ceea ce am enumerat mai sus nu este nevoie de un nou PC ci de un sistem de operare foarte bine optimizat pentru calculatoare. Alternativa la WIndows XP este Ubuntu! Cel mai bun sistem de operare la ora actuala este Ubuntu, un sistem de operare foarte bine optimizat care va rula de trei ori mai rapid decat Windows XP.

Ce este mai exact Ubuntu? Acest sistem de operare este o distributie Linux (printre alte sute de distributii) care are o interfata draguta si usor de utilizat. Ubuntu vine direct cu browser-ul Mozilla Firefox preinstalat, astfel veti avea un navigator excelent pentru internet.

Nu trebuie sa va faceti griji pentru muzica. In momentul in care instalati Ubuntu aveti optiunea de a descarca mai multe codecuri ce va vor permite sa ascultati toate formatele de melodii. Ubuntu are si un Market Place de unde va puteti instala multe programe utile. Interfata sistemului de operare este simpla si foarte atragatoare.

Credeti ca asta este tot? Ubuntu este un sistem de operare gratuit care poate fi descarcat de AICI. Nu va faceti griji daca nu va veti descurca pe acest sistem de operare, pentru ca vor aparea mult mai multe articole despre utilizarea Ubuntu. De asemenea, puteti pune intrebari daca intampinati dificultati de instalare sau de utilizare.

s-ar putea sa-ti placa