Acasa Tehnologie Google opreste proiectul Jetpack

Google opreste proiectul Jetpack

by Dragos Schiopu

google-tried-and-failed-to-build-a-jetpack

Dupa cum bine stiti, Google e obisnuit sa lanseze, si sa relanseze diferite proiecte tehnologice. Nu intotdeauna reuseste sa le duca pana la capat. De data aceasta, cand s-a lansat proiectul Jetpack, cu totii am crezut ca il vor termina si lansa cat mai repede, dar iata insa ca ne-am inselat, iar cei de la Google vor face o pauza pana vor veni cu idei noi.

Timpul nu e pierdut pentru cei de la Google, mai au o multitudine de proiecte in desfasurare, asa ca nu isi puteau dedicau timpul doar pentru Jetpack, aveau nevoie de oameni pentru a termina alte idei mai mari precum „Raspandirea internetului pe calea aeriana”.

Nu intotdeana Google a avut de castigat de pe urma proiectelor, au fost momente de succes dar si de esec. Sa ne amintim de Google Buzz, sau probabil Google+ care nu s-au dezvoltat asa cum si-ar fi dorit. Au investit bani in anumite proiecte tehnologice, dar s-au dovedit a fi inutile.

Acum cateva saptamani am scris un articol in care v-am prezentat vestea pe care au lansat-o despre construirea unui lift spatial. Intre timp s-a dovedit a fi imposibila producerea unui asemenea sistem, intrucat materialele pe care le detine omenirea in acest moment nu sunt indeajuns de rezistente, si in cantitati suficiente.

Pe langa toate acestea, a venit vremea sa mai renunte pentru o perioada la un proiect. Jetpack, asa cum l-au denumit ei, este un aparat de zbor individual ce avea sa se proiecteze, dar intrucat avea un consum exagerat de energie si producea un zgomot insuportabil, s-a renuntat pentru o perioada, pentru cautarea unor noi idei mult mai economice si silentioase.

Pentru Google inchiderea unor proiecte nu inseamna o pierdere, ci dimpotriva, poate fi considerata un castig, intrucat peste cativa ani cand tehnologia va evolua, acestia vor avea bazele fiecarui proiect. Dupa o analiza scurta asupra procesului de dezvoltare al tehnicii de la Google, ne putem da seama ca anual acestia inchid aproximativ o suta de proiecte, fara sa fie afectati de o pierdere financiara.

s-ar putea sa-ti placa