Acasa Tehnologie Zenbo este robotelul prietenos prezentat de Asus

Zenbo este robotelul prietenos prezentat de Asus

by Dragos Schiopu

Inovatia in ceea ce priveste tehnologia tinde sa ne surprinda de fiecare data cu cate ceva care, inevitabil, atrage privirile atat expertilor, cat si amatorilor pasionati de gadgeturi si nu numai. Si daca intr-un articol trecut am vorbit despre Asus care a prezentat ZenFone 3 la Computex, in cadrul aceluiasi eveniment, compania taiwaneza l-a introdus in scena si pe Zenbo, robotelul adorabil. Aceasta a fost stirea care a facut senzatie la Computex, dintre toate gadgeturile prezentate de cei de la Asus.

In acest vast taram al tehnologiei, robotii nu sunt ceva nou, dar acest tip de tehnologie s-a vandut destul de bine, pentru ca nu vorbesc despre simpli roboti, ci despre asistentii virtuali care pot executa diferite comenzi si sunt destul de destepti, avand si capacitatea de memorare a informatiilor. Si pentru ca produsul final sa aiba succes, trebuie sa fie dotat cu echipamentul cel mai potrivit si cel mai performant, ca sa il faca spectaculos.

Suntem in era computerelor care sunt nelipsite din orice locuinta, de care suntem, unii dintre noi, dependenti si cu toate acestea am simtit nevoia de un companion si acum il avem pe Zenbo, asistentul prietenos si inteligent, care ofera si asistenta, dar si divertisment intregii familii. Robotul are capacitatea de a vorbi si a intelege diverse comenzi vocale, se misca independent si interesant este faptul ca suna destul de uman atunci cand vorbeste. Personal, cel mai interesant lucru pe care il gasesc la acest robotel este faptul ca poate fi de folos parintilor care au copii, intrucat acesta poate sa ii distreze pe cei mici prin cantecele redate si povestile lecturate. Boxele incorporate permit redarea de cantece si face ca totul sa fie distractiv si interactiv. Cu alte cuvinte, poate contribui cu folos la educatia copiilor, acesta fiind un lucru cat se poate de imbucurator, in special pentru parintii interesati in achizitionarea lui Zenbo.

asus zenbo

CEO Asus, Jerry Shen, in cadrul unui interviu, a anuntat lansarea pe piata a robotului inteligent in maxim un an de zile si spera ca developerii de aplicatii sa lucreze si la unele dedicate lui Zenbo, pentru a se crea un asa zis ecosistem, inainte ca acesta sa fie lansat. Si pentru ca am vorbit de abilitatile sale, una dintre ele ar fi si aceea ca va putea recunoaste fetele persoanelor din jur, poate asista in bucatarie, dar ramane de vazut cat de mult ne va surprinde acest robot atunci cand va fi lansat.

s-ar putea sa-ti placa