Acasa Tehnologie Winewoo, aplicatia care iti ofera informatii despre vinul pe care il consumi

Winewoo, aplicatia care iti ofera informatii despre vinul pe care il consumi

by Dragos Schiopu

Winewoo este o aplicatie pentru telefoanele mobile smart, dezvoltata de firma franceza Kasual Business, ce ofera informatii despre sol, recolta si tara care vinde vinul respectiv, avand in vedere circa o suta de criterii. Consumatorul mai poate afla din aplicatie cum sa potriveasca vinul respectiv cu felurile de mancare, cat timp poate fi pastrat vinul respectiv dar si multe alte informatii.

winewoo

Utilizatorul Winewoo poate impartasi experientele sale legate de un anumit soi de vin cu alti utilizatori ai aplicatiei, poate descoperi vinuri noi si poate comanda vin de pe site-uri partenere.

Daca Shazam este aplicatia care recunoaste melodii si le identifica, Winewoo poate fi considerat un Shazam al vinului, lucru la care s-au gandit si producatorii Winewoo, inca din 2010, de cand au inceput sa fie puse bazele proiectului.

Cum procedezi? Scanezi eticheta sticlei de vin si in cel mai scurt timp posibil iti vor fi afisate pe ecran rezultatele. In baza de date a aplicatiei sunt vinuri cu preturi cuprinse intre 3 si 15 euro. Aceste date provin direct de la viticultori. Cert este ca pana in prezent 80% din vinurile care sunt recunoscute de aplicatiei sunt vinuri frantuzesti, asa ca pana la imbunatatirea bazei de date si cu vinuri romanesti, spre exemplu, ar mai fi ceva de asteptat.

Pentru cei interesati sa o testeze, aplicatia Winewoo este disponibila in prezent doar pentru telefoane cu sistem de operare IOS si poate fi descarcata de aici. Cei de la Kasual Business spun ca lucreaza si la o versiune a aplicatiei pentru Android.

s-ar putea sa-ti placa