Acasa Tehnologie Windows 8

Windows 8

by Dragos Schiopu

Windows 8 este asteptat undeva pe la jumatatea  anului 2012, iar cele beta scapate pe net nu au toate optiunile activate. Dar au fost gasite principalele schimbari care le vom vedea pe Windows 8 fata de Windows 7.

Se spune ca va functiona aceeasi varianta de windows si pe tablete, cei de la Microsoft vor sa se apropie de Apple inspirandu-se dupa iOS-ul acestora. Acestia vor sa implementeze si un AppStore similar ca cel dupa Mac.

Alta informatie este aceea ca BlueScreen-ul vechi de la Windows 95 va fi schimbat in Black Screen. Cei de la Microsoft s-au decis sa dea o noua infatisare problemei, nu sa o rezolve in adevaratul sens al cuvantului. Pentru asta o bila neagra pentru Microsoft.

Parolele nu vor mai fi ce au fost inainte, un sir de caractere sau cuvinte cheie. Un zvon circula pe internet cum ca acestia vor sa implementeze o recunoastere tactila a parolelor, similar cu cel de pe Android, punandu-te sa schitezi un desen prestabilit. Alt zvon este acela ca va fi implementata o recunoastere faciala in genul celui dupa Kinect. Adica te vei putea loga automat dupa trasaturile fetei cand apari in fata webcamului.

Cea mai interesanta facilitate ce se zvoneste ca va fi prezenta este portarea pe stick USB. Mai pe scurt poti copia tot spatiul tau de lucru pe un stick si poti pleca cu el. Acesta este inspirat dupa Linux.

Interfata Ribbon , cea dupa Microsoft Office 2007 si 2010 va fi implementata in tot explorerul si in toate programele , facandu-le mult mai aerisite. Iar si ecranul de logare va suferi o schimbare, acesta fiind total reschimbat, cu detalii cum ar fi ora, data , ziua , butonul de pornire/oprire. Tot venind vorba de schimbari, task managerul invechit si foarte complicat va fi total schimbat facandu-l mult mai usor de folosit.

 

Windows 8 va avea optiunea de a sincroniza totul. ID-ul online permite salvarea setarilor, preferintelor si paginile de internet favorite. Sistemul de operare gazduit de server va fi accesibil de oriunde.

In concluzie Microsoft a „ciugulit” din toate partile si incearca sa integreze cele mai noi si mai bune caracteristici in noul sau sistem de operare. Acum sa vedem care din acestea au fost doar zvonuri si ce va ramane, sau cu ce facilitati noi ne va uimi noul Windows.

s-ar putea sa-ti placa

5 comentarii

Justin Fermecatorul 17-05-2011 - 13:41

Am auzit ca windows 8 va fii nu mai rapid , ci mult mai rapid ca 7-ele , si se va deschide in cateva secunde 😕

Gg cristi pentru post!

Misu 17-05-2011 - 22:13

Eu zic ca e o bila alba pt „noul BlueScreen” negru. In felul acesta e mai eco, doarece consuma mai putin curent.

Petre Danutz 18-05-2011 - 19:25

windows 8 va fi mai rapid….va folosi procesorul mai inteligent…..bla bla….ramane sa vedem daca va fi si in realitate asa cum spun cei de la microsoft.

vlad 20-05-2011 - 17:59

windows 7 e aproape la fel ca windows 8, doar ca windows 8 o sa consume mai putina memorie decat 7 o sa se miste si mai repede comparativ cu precedentul,dar acum sa vedem daca vor fi multumiti cumparatorii de el

Cristian Neagu 20-05-2011 - 18:13

nu prea o sa fie deloc la fel. Si interfata o schimba, managementul resurselor o sa fie mult mai bun si multe altele in plus. eu zic ca o sa fie mult mai bun decat windows 7

Comentariile sunt inchise.