Acasa Computere Phenom II 980 Black Edition, cel mai puternic procesor AMD

Phenom II 980 Black Edition, cel mai puternic procesor AMD

by Dragos Schiopu

AMD nu se lasa mai prejos fata de adversarii sai si si fac posibila atingerea unei viteze mai mari prin procesorul Phenon II x4 980 Black Edition, un nou procesor in aceasta gama, acesta purtand numele de cel mai rapid procesor scos de AMD.

De o perioada buna de timp cei de la AMD lucreaza la imbunatatirea frecventei cipurilor Phonem II, insa acum prin modelul Phenom II 980 Black Edition au reusit sa mareasca viteza de procesare, reusind sa aduca cele patru nuclee la o viteza impresionanta de 3.7 GHz.

Noul procesor va reprezenta varful in ceea ce priveste gama AMD. Acum este posibil ca oricare dintre pasionatii de tehnologie la viteze ridicate sa isi mareasca performantele sistemului pentru doar 200 de dolari. Cei care intotdeauna vor mai mult, vor fi si ei multumiti de acest nou cip, deoarece multiplicatorul este deblocat, astfel overclocking-ul va fi o chestiune de timp.

Echiparea lui Phenom II x4 980 Black Edition este reprezentata de 6 MB memorie cache L3 si Thermal Design Power (TDP) de 125 watt.

Acest procesor nu este insa singura surpriza a celor de la AMD. Odata cu el a fost lansat si o noua unitate de procesare grafica, Radeon E6760. Ce este special la aceasta placa grafica este ca poate fi conectata simultan la 6 display-uri independente.

La procesoarele stream, care sunt in numar de 480, se adauga si o memorie de 128 de biti si 1 GB de GDDRS. Impreuna promit o grafica exceptionala si abilitati multimedia pe masura.

Radeon E6760 ofera suport pentru toate functiile DirectX 11, porturi HDMI 1.4 si Displayport 1.2. Oficialii nu doresc ca acest produs sa fie un produs pe care majoritatea oamenilor sa il cumpere direct din magazine.

Este foarte propabil sa putem testa noile GPU-uri intr-o varietate de solutii, supercomputere, PC-uri sau chiar console de jocuri.

 

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Petre Danutz 16-05-2011 - 09:38

foarte bun procesorul acesta. nu ai nevoie de mai mult ( momentan). O sa fie ultimul procesor cu Deneb.

vlad 17-05-2011 - 06:46

foarte tare procesorul la ora actuala sunt de acord cu Danut,dar raman pe intel nu stiu merge putin mai bine decat amd

Petre Danutz 17-05-2011 - 19:09

am uitat sa spun ca este cel mai bun procesor amd cu 4 nuclee!. apropo si eu as vrea un intel… dar raman la amd pentru ca nu dar cu 40-50% mai mult la pret pentru doar 10% performanta in plus la intel. si de ce ai nevoie de intel???? ti server ? sau ce? la jocuri Amd + placa video amd ( daca ai un monitor mai mare, pentru ca amd-ul are cele mai puternice placi video). Procesoarele amd la ora actuala sunt cam invechite si v-as sugera sa asteptati pana pe 20 iunie sa apara buldozer. (mult mai ieftin…. performate mari…. )

Petre Danutz 17-05-2011 - 19:13

vreau sa spun nu dau cu 40 -50%

Comentariile sunt inchise.