Acasa Computere Windows 10 va ocupa mai putin spatiu

Windows 10 va ocupa mai putin spatiu

by Dragos Schiopu

Intr-un calculator, de obicei sistemul de operare ocupa cel mai mult spatiu din memoria initiala. Acesta poate fi un mare dezavantaj mai ales atunci cand acesta este dotat cu un SSD care nu ofera prea mult spatiu utilizatorilor. In acest sens, cei de la Microsoft au decis sa incerce sa atraga utilizatorii care se confruntau cu aceasta problema atunci cand instalau sistemul lor de operare, astfel incat Windows 10 va ocupa un spatiu mai mic fata de versiunile precedente.

Pana acum, fiecare versiune de Windows nou aparuta, ocupa mai mult spatiu insa acest lucru se pare ca se schimba odata cu lansarea Windows 10. De exemplu daca Windows 8 pe 32 de biti ocupa 16GB iar pe 64 de biti ocupa 20 GB, Windows 10 va ocupa mai putin cu 1.5 GB pe 32 de biti iar pe 64 acesta va fi mai mic cu 2.6 GB, spatiu ce poate fi folosit pentru stocarea altor fisiere. De asemenea un spatiu mai mic va consuma si si versiunea pentru telefon, ceea ce este si mai bine deoarece stim cu totii ca telefoanele dispun de mai putina memorie decat un calculator.

Asadar, sper ca acesta este un pas pe care cei de la Windows ar trebui sa il faca si atunci cand vor lansa urmatoarea versiune de Windows,  astfel incat sa tot reduca memoria de la o versiune la alta.

windows10-logo

 

s-ar putea sa-ti placa