Acasa Diverse Facebook a anuntat modificari legate de continutul permis online

Facebook a anuntat modificari legate de continutul permis online

by Dragos Schiopu

Noul ghid privind publicarea de continut pe Facebook va rezolva problemele si neintelegerile utilizatorilor cu privire la continutul publicat de altii.

politici facebook

Daca in trecut utilizatorilor care reclamau un anume continut li se spunea ca acel continut nu va fi indepartat pentru ca nu incalca standardele Facebook, noile politici Facebook nu vor permite continut menit sa ii intimideze pe ceilalti, continut care lauda sau sustine grupuri teroriste, actiunile sau pe liderii acestora.

Noua versiune (disponibila in limba engleza aici) a regulilor privind publicarea de continut are aproape 2.500 de cuvinte, fiind de aproape trei ori mai lunga decat textul anterior.

In ceea ce priveste nuditatea, imaginile „care prezinta in prim plan fesele dezgolite” sunt interzise, la fel si „imginile cu sanii femeilor, daca acestea includ si sfarcul”. Restrictiile se aplica si in cazul continutului digital creat cu ajutorul programelor de calculator, cu exceptia mesajelor sau fotografiilor publicate in scop educational sau satiric.

Descrierile de tip text cu detalii picante ale actelor sexuale sunt interzise.

Facebook insa „va permite intotdeauna publicarea de imagini cu femei care alapteaza sau care arata sani cu cicatrice post-masectomie.”

Sectiunea referitoare la activitati infractionale anunta ca utilizatorilor li se interzice publicarea de continut care sa celebreze orice infractiune pe care au comis-o. Li se va permite insa initiative care propun legalizarea unor activitati considerate ilegale in prezent.

Noile reguli ale Facebook prevad ca utilizatorii sa avertizeze „intotdeauna publicul referitor la ceea ce urmeaza sa vada, daca imaginile contin violenta extrema”. Cu toate acestea platforma nu furnizeaza pana in prezent o metoda prin care utilizatorii sa adauge o coperta avertisment clipurilor video astfel incat sa fie prevenita rularea lor automata.

Monika Bicket, oficialul Facebook responsabil de continut la nivel global, a precizat ca Facebook a luat la cunostinta referitor de existenta acestei probleme.

„Cautam intotdeauna noi metode de a furniza utilizatorilor cat mai multe instrumente pe care sa le foloseasca singuri. In acest moment nu putem furniza aceste instrumente utilizatorilor, dar incercam intotdeauna sa facem lucrurile mai bine”, a declarat aceasta.

s-ar putea sa-ti placa