Acasa Tehnologie Inteligenta artificiala daunatoare pentru viitorul omenirii

Inteligenta artificiala daunatoare pentru viitorul omenirii

by Dragos Schiopu

ai

Inteligenta artificiala este una dintre cele mai dezvoltate tehnologii. Tot mai multe companii se bat sa dezvolte si sa creeze una dintre cele mai bune inteligente artificiale. Cu ajutorul acesteia viata ar fi mult mai usoara dar nu in totalitate. Spre exemplu, cu ajutorul unei inteligente artificiale destul de bune se poate spori productia de noi masinarii, totul se va putea robotiza cu usurinta. Insa conform unor specialisti viitorul nu e atat de bine vazut daca inteligenta artificiala s-ar dezvolta indeajuns de mult incat sa poata sa nu mai primeasca nicio comanda si sa faca totul de una singura.

Imaginati-va un robot ce gandeste aproximativ la fel precum omul, ce stie sa va asculte secretele si sa discute cu oamenii fara sa fie ajutat. Da, este intradevar ceea ce multi ne dorim dar din pacate cu tehnologiile de la momentul de fata nu este disponibil.

Din pacate cercetatorii prezic un viitor exact pe dos, o lume controlata de roboti in care omul nu reprezinta decat un simplu punct in univers. Eric Horvitz, seful departamentului de cercetare de la Microsoft este de parere ca o data cu dezvoltarea inteligentei artificiale vor aparea tot felul de probleme, printre care si cele de natura legala, etica si psihologica. O data ce aceasta tehnologie devine mai sofisticata, lumea ar putea avea mari probleme. Pe langa toate acestea, Eric Horvitz a mai afirmat ca nu ar trebui sa ne temem, robotii nu vor anihila niciodata rasa umana.

Robotii, datorita unei inteligente artificiale destul de bine dezvoltate ar putea aduce o multime de beneficii. Cu ajutorul lor s-ar dezvolta ecnomia, educatia dar si viata oamenilor.

Stephen Hawking a afirmat luna trecuta contrariul lui Eric Horvitz, acesta este de parere ca inteligenta artificiala este ingrijoratoare, robotii ar putea sa aiba constiinta si sa dauneze umanitatii. „Cred ca dezvoltarea completa a inteligentei artificiale ar putea duce la sfarsitul rasei umane” a precizat Stephen Hawking in urma unei conferinte.

s-ar putea sa-ti placa