Acasa Tehnologie Wi-fi in avioanele care zboara deasupra Europei

Wi-fi in avioanele care zboara deasupra Europei

by Dragos Schiopu

Traim in era tehnologiei, suntem cu adevarat dependenti de telefoane, de informatie si de diferite gadget-uri care sunt din ce in ce mai sofisticate. Daca suntem nevoiti sa stam o zi fara acces la internet, parca timpul trece altcumva si incepi sa devii, paradoxal, mai stresat si mai agitat. Cei care au calatorit cu avionul in spatiul european stiu ca nu exista Wi-fi deasupra norilor. Dar asta se va schimba in curand.

budget-airline-1

Conexiunea Wi-fi este de multa vreme disponibila in USA, bucurandu-se de o mare popularitate in randul clientilor. Marile companii din Emiratele Arabe Unite ofera, de asemenea, acces la internat atunci cand zbori cu avionul. A venit timpul ca si europenii sa poata beneficia de acest serviciu care este aproape indispensabil.

In ultimii doi ani s-au pus bazele conectivitatii WiFi in avioane. Compania Inmarsat a facut public faptul ca va crea o retea pe suprafata intregii Europe. Fiind detinatoarea unei retele globale de sateliti si cu o experienta foarte bogata in stabilirea de retele pentru suprafete mari, Inmarsat urmeaza sa incheie un parteneriat cu operatorii 4G din diferite teritorii pentru a reusi sa creeze un sistem de retele WI-fi de la aer la pamant. Aceasta va functiona intr-un mod similar cu Gogo in State.

081104-airlines-wifi-02

Conform unui comunicat de presa, lucrarile trebuie sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2016, urmand ca pana in 2017 acest proiect sa fie implementat in majoritatea companiilor aeriene europene. Se pare ca Inmarsat vor incerca sa perfectioneze retelele Wi-fi, incercand sa ofere persoanelor care aleg avionul ca mijloc de transport viteza cat mai mare la internet. Mare companie British Airlines si-a manifestat deja interesul pentru colaborarea cu Inmarsat si pentru a le putea oferi clientilor sai conditii excelente de calatorie. Se pare ca zborul o sa fie din ce in ce mai placut.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Dragos Schiopu 07-06-2014 - 09:51

Sa vezi atunci selfie-uri din avion. 🙂 Oricum nu e decat laudabila initiativa, ca de obicei ma plictisesc in avion.

Comentariile sunt inchise.