Acasa Tehnologie Cand vom putea achizitiona un robot bun la toate?

Cand vom putea achizitiona un robot bun la toate?

by Dragos Schiopu

Raspunsul la intrebarea din titlu este unul simplu, cat de curand. Acesti roboti care poarta denumirea de „buni la toate” i-am intalnit pana acum doar in desenele animate sau in SF-uri. Insa cum ne-am obisnuit deja, orice SF, mai devreme sau mai tarziu, va deveni realitate.

047a5360055590a0c880ba8b98c31c4cAcesti roboti vor putea fi utilizati pe post de bone, infirmieri, personal medical, insotitori pentru petreceri, ghizi turistici, dar chiar ii putem pune sa ne faca curatenie in casa sau chiar sa gateasca, dar mai este mult pana departe. Cati dintre voi stiu cum se acorda primul ajutor? In curand chiar nu va mai fi nevoie sa stiti.

Special pentru a pune acest lucru in practica, o companie japoneza SoftBank, a anuntat ieri ca va incepe sa vanda aceste tipuri de roboti umanoizi incepand cu anul 2015. Robotii vor fi capabili sa invete din actiunile noastre, sa exprime emotii si multe alte lucruri care nu sunt inca foarte clare.

Acum daca stam sa ne gandim la pret sunt sigur ca ar trebui sa ne speriem, dar nu este tocmai asa, un model se va putea cumpara cu o suma care se invarte in jurul valorii de 1.900 de dolari.

Un asemenea prototip va fi prezentat chiar saptamana aceasta, robotul avand sarcina sa ajute clientii care vor fi prezenti in unul din magazinele de telefonie mobila al celor de la SoftBank din Japonia.

Totodata, acest robot l-a insotit si pe Masayoshi Son la o conferinta de presa, iar robotul botezat „Pepper” a raspuns tuturor intrebarilor care i-au fost adresate de catre reporteri.

Acest tip de roboti sunt in continua dezvoltare si vor avea marele avantaj ca vor invata din mers lucrurile de care vom avea nevoie. Spre exemplu, ei vor folosi tehnologia cloud pentru a face mai multe schimburi de date si pentru a se putea dezvolta. Un lucru trebuie remarcat, chiar daca robotii vor putea comunica intre ei, nu vor „spune” absolut nimic despre stapanii lor.

s-ar putea sa-ti placa