Acasa Tehnologie Who is TabCo?

Who is TabCo?

by Dragos Schiopu

Who is TabCo?

Toată lumea se întreabă cine sau ce este TabCo. Pe site-ul lor, whoistabco.com, există informații cum că această companie s-ar numi Aha!. Cert e că TabCo provine de la TABlet COmpany, deci este o companie care se ocupă cu tablete.

Sistem de operare

Nu se știu foarte multe detalii despre sistemul de operare pe care această tabletă îl va avea. Cert este că sigur nu va fi Android. Pe blogul lor, cei de la TabCo spun că este vorba de un sistem de operare nou, numit Aha!. Rămâne de văzut dacă vom asista la nașterea unui nou ecosistem în jurul acestui nou sistem de operare (o veste nu prea bună pentru dezvoltatori) sau vor folosi un sistem de operare deja existent, cum este MeeGo. Eu personal pariez pe a doua alternativă, MeeGo.

Caracteristici

Tot de pe blogul TabCo aflăm că această tabletă nu este un „iPad killer”, ci este o alternativă, un produs total diferit față de celelalte tablete de pe piață. Tableta nu va avea niciun buton fizic (să fie ceva gen noul telefon de la Nokia?), va avea un port USB, ieșire HDMI, WiFi, modem 3G/4G, aplicații office preinstalate, poate rula jocul Angry Birds, iar dezvoltatorii pot dezvolta aplicații native pentru ea.

Lansare

Se pare că TabCo va lansa tableta pe 15 august 2011, adică peste o săptămână. Noroc că pe 15 este zi liberă și putem sta cu ochii pe ei 🙂 Se pare că tableta va fi distribuită worldwide.

Reclame

Se pare că TabCo a reușit să atragă atenția tuturor la WWDC 2011, când au scris pe cer „FORGET THE FRUIT. WWW.WHOISTABCO.COM” chiar deasupra clădirii în care se ținea conferința Apple. Pe Youtube au fost publicate câteva reclame pentru TabCo. Mai jos puteți vizualiza câteva.

s-ar putea sa-ti placa