Acasa Tehnologie WhatsApp, tot mai mult in materie de comunicare

WhatsApp, tot mai mult in materie de comunicare

by Dragos Schiopu

WhatsAppCofondatorul WhatsApp, Jan Koum a declarat astazi la Mobile World Congress ca doresc sa se extinda si la trimiterea de mesaje vocale inca din trimestrul al doilea.

„Vrem sa asiguram ca oamenii au mereu capacitatea de a ramane conectati cu prietenii si cei dragi la preturi intr-adevar accesibile”, declara Koum.

Pana in acest moment aplicatia s-a dezvoltat printr-un simplu serviciu de mesagerie text bazata pe numerele de telefon mobil, asa ca, prin aceasta aplicatie se evita taxele suplimentare date de catre retelele mobile. Pana in acest moment aplicatia are peste 465 milioane de utilizatori in fiecara luna, care, fara indoiala arata de ce aplicatia a costat 19 miliarde de dolari.

Aceasta miscare a celor de la WhatsApp reprezinta pentru foarte multi operatori de telefonie mobila un ghimpe foarte dureros. Comunicatiile prin voce si SMS-uri reprezinta cele mai principale surse de venit pentru acestea, iar o scadere foarte drastica va insemna ceva nu prea placut.

Totusi, WhatsApp a oferit pana in acest moment functia de a trimite mesaje vocale, dar acestea sunt inregistrate, neputandu-se sa se faca o convorbire „asa cum trebuie”.

Chiar daca Facebook ofera deja comunicatii prin voce, Koum a declarat ca WhatsApp va opera in continuare ca o entitate independenta, la fel ca o alta achizitie costisitoare a celor de la Facebook, mai exact Instagram.

„Pentru ca WhatsApp sa fie de succes trebuie sa fie intradevar o aplicatie independenta. Nu exista modificari planificate. Putem obtine doar cu produsul nostru peste un miliard sau chiar doua miliarde de utilizatori, acest lucru daca vom continua pe calea pe care am pornit deja.”

Cu siguranta WhatsApp va castiga in continuarea foarte multi utilizatori, dar este de remarcat si faptul ca foarte recent acestia au avut cateva probleme cu serverele. Ca si inainte, aplicatia este in continuare gratuita pentru primul an, urmand ca in urmatorii serviciul sa coste doar 1 dolar pe an.

s-ar putea sa-ti placa