Acasa Tehnologie Weon, o rama de ochelari inteligenta

Weon, o rama de ochelari inteligenta

by Dragos Schiopu

weonLa Mobile World Congress s-au prezentat niste rame de ochelari cu un design foarte atragator, dar totusi, ce lagatura au cu tehnologia? Ei bine, acestea se vor conecta cu telefonul inteligent sau tableta, prin acest lucru putand sa primim notificarile noastre la un nivel mult mai superior, in acest fel nu mai putem sa pierdem lucruri importante.

Rama de ochelari Weon creata de cei de la Ion Eyewear, reprezinta in esenta o rama standard de ochelari, cu bratele normale dar in interiorul acestora fiind ascunse mai multe lucruri electronice, in acest fel, atunci cand primim o notificare pe telefon sau tableta o lumina de tip LED ne va atentiona cu privire la acest lucru.

Compania din spatele acestui dispozitiv vede solutia perfecta pentru notificari mobile cat mai discrete. Tot dezvoltatorii au mai dezvaluit ca in viitor aceasta rama se va putea conecta si cu alte dispozitive, spre exemplu cu o imprimanta, putand sa primim notificare atunci cand aceasta si-a terminat procesul, la fel se poate proceda chiar si la masina de spalat, aragaz dar si la celelalte electrocasnice, totusi, mai este foarte mult pana departe.

Intr-adevar, punctul central al Weon nu este reprezentat pentru cei care doresc ceva de o tehnologie avansata, ci doar pentru publicul obsinuit, pana la urma nu toata lumea isi poate permite sa achite 1500 de dolari pentru Google Glass. De aceea, dezvoltatorii cred ca Weon va avea succes pentru cei care detin telefoane inteligente si sunt mai mereu pe drumuri. Conectarea se poate face pana in acest moment doar prin iOS cu ajutorul bluetooth-ului. Pe langa, lumina LED a ramei se poate schimba dupa bunul plac intr-o varietate foarte mare de culori, iar ceea ce da un plus foarte mare, se poate selecta cate o culoare diferita pentru apeluri, sms-uri, email-uri, aplicatii si asa mai departe.

Totodata, Weon poate sa fie localizat cu ajutorul dispozitivului care ruleaza iOS, acest aspect vine foarte bine pentru persoanele care uita foarte des unde isi plaseaza dispozitivele, asa ca, daca cumva ochelarii au cazut dupa pat cu siguranta ii veti gasi in timp util.

Ion Eyewear asteapta ca produsul sa apara atat pe pietele americane cat si pe cele europene pana in anul 2015 la un pret care sa nu depaseasca 129 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa