Acasa Tehnologie „OK, Google”, prezent chiar si pe desktop

„OK, Google”, prezent chiar si pe desktop

by Dragos Schiopu

Google„OK, Google”, deja bine cunoscuta fraza de acces utilizata pe dispozitivele mobile dotate cu Android KitKat si Google Glass ajunge si pe dispozitivele noastre cu care suntem obisnuiti de ani de zile, adica pe variantele de desktop

In aceasta saptamana browser-ul Google Chrome va primi un update prin care aceasta noua functionalitate se va adauga, putand astfel prin vocea noastra sa dam comenzi mult mai usoare gigantului motor de cautare.

Google a avut de ceva timp posibilitatea de a cauta vocal, acest lucru facandu-se prin apasarea microfonului prezent in partea dreapta a casetei de cautare pe care o gasim in Chrome, urmand ca mai apoi sa acordam utilizarea microfonului, urmand in cele din urma sa vorbim cu voce tare special pentru a nu se forma anumite confuzii. Personal pot spune ca recunoaste in proportie de 95% din cazuri vocea, de foarte putine ori Google Chrome cauta un rezultat pe care eu nu il doream, la fel pot spune si despre varianta mobila a browser-ului.

Cu toate acestea, utilizatorii care vor face update la varianta beta a Chrome-ului vor putea pur si simplu apela comanda vocala „OK, Google” din ecranul de pornire urmand ca mai apoi sa se deschida functia de comanda vocala.

Deocamdata versiunea va putea fi utilizata doar in limba engleza, dar s-a anuntat ca se lucreaza intens ca aceasta functionalitate sa fie prezenta in cat mai multe limbi cat de curand, si deobicei cei de la Google se grabesc sa implementeze aceste lucruri.

Totodata, ceea ce m-a impresionat este ca poti crea acum chiar si o reamintire cu „OK, Google”, de exemplu: „Ok, Google, aminteste-mi sa iau desertul la ora 18”.

Pentru a intelege mai exact cum lucreaza „OK, Google”, oficialii ne-au oferit urmatoarele imagini:

021814-google

s-ar putea sa-ti placa