Acasa Tehnologie WearSense, colierul care te anunta ca ai mancat destul

WearSense, colierul care te anunta ca ai mancat destul

by Dragos Schiopu

Pentru ca bratarile fitness sunt purtate la mana, deci destul de departe de gura si astfel nu puteau detecta cand ai mancat suficient, specialistii de la UCLA au creat WearSense, colierul care iti monitorizeaza obiceiurile alimentare si te anunta cand ai mancat suficient.

WearSense

WearSense este un accesoriu fitness util celor care urmeaza o dieta dar si celor care vor sa isi mentina greutatea. Acesta se poarta la gat si este dotat cu senzori ce detecteaza vibratiile care apar in interiorul gatului tau atunci cand mananci sau bei. Daca aceste vibratii sunt realizate mai mult timp incontinuu, colierul, care este conectat la smartphone-ul tau, va trimite o notificare catre acesta din urma, avertizandu-te ca este cazul sa te opresti din mancat.

Notificarile acestea vor fi determinate si pe baza unor informatii personale, cum ar fi inaltime, greutate si varsta, de unde eu personal deduc ca persoanele slabe vor fi lasate sa manance mai mult decat cele care au deja o greutate mai mare decat cea normala.

Senzorul aflat in WearSense este atat de complex incat poate determina si ceea ce mananci, nu doar cat mananci. Fiecare tip de mancare inghitit trimite vibratii diferite catre colierul WS.

In teste, WS a obtinut o rata de recunoastere de 90% atunci cand vine vorba de mancaruri cu o consistenta solida si o rata de recunoastere de 75% cand vine vorba de mancaruri mai usoare. Poate face o diferenta clara intre bauturi calde si reci, spre exemplu.

Imperecheat cu aplicatia de pe mobil, colierul te va notifica atunci cand atingi limita de calorii recomandata / dorita de tine dar si daca ai mancat prea mult dintr-un anumit tip de mancare.

Dezvoltatorii mai cred ca acest colier ar putea fi de ajutor celor care vor sa renunte la fumat, dar si in cazul celor care urmeaza un tratament medicamentos, colierul fiind in acest caz un mod de aducere aminte a orelor de tratament.

Vestea mai putin buna, pentru cei entuziasmati de proiectul WearSense si pentru cei care sperau sa gaseasca in acest articol si o recomandare de site de unde ar putea achizitiona colierul, este ca WS se afla inca in teste si va fi prezentat unei comisii de aprobare abia in urmatoarea perioada.

s-ar putea sa-ti placa