Acasa Tehnologie iTunes App Store indisponibil de peste 10 ore

iTunes App Store indisponibil de peste 10 ore

by Dragos Schiopu

Daca folosesti un dispozitiv cu sistem de operare IOS si ai incercat sa folosesti iTunes astazi ai observat ca App Store-ul este indisponibil. Ti se cere parola pentru logare in cont de fiecare data cand incerci sa descarci o aplicatie si dupa ce o introduci si reincerci descarcarea, parola iti este ceruta din nou.

Daca unii utilizatori s-au grabit sa isi contacteze operatorul de servicii, crezand ca este o eroare de retea, altii au testat mai multe conexiuni de internet si s-au adresat direct celor de la Apple.

itunes app store indisponibil

Conform nextweb.com, un utilizator din UK si-a impartasit experienta pe Twitter spunand ca atunci cand a sunat la Apple sa se intereseze de problema, operatoarea nu avea habar de ceea ce se intampla. Ulterior a testat cu telefonul personal si a concluzionat ca intampina aceeasi eroare ca si clientul, moment in care a pus conversatia in asteptare si a anuntat echipa tehnica. Raspunsul final catre client a fost ca specialistii lucreaza la remedierea situatiei si ca ar trebui sa reincerce sa foloseasca iTunes in aproximativ o ora.

Totusi au trecut cam 10 ore de cand problema a aparut, iar utilizatorii din intreaga lume se vad nevoiti sa renunte la iTunes in toata aceasta perioada. Iar Apple cu siguranta inregistreaza niste pierderi financiare serioase.
Nici pagina de contact a celor de la Apple nu a mai fost functionala la un moment dat. Poate din cauza ca prea multe persoane incercau sa o acceseze simultan.

apple suport

 

Undeva in jurul orei 19.20, ora Romaniei, Apple a vorbit prima oara despre problema aceasta, cerand scuze utilizatorilor pentru inconvenientul creat si asigurandu-i ca problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp posibil. Conform aceleasi declaratii acordate televiziunii CNBC, problema ar fi datorata unor erori ale serverelor interne.

Este pentru prima data in istoria Apple cand iTunes este indisponibil pentru o perioada atat de mare de timp. Un record negativ si in acelasi timp dubios.

Vom reveni cu update de indata ce informatii noi vor fi disponibile.

UPDATE: In jurul orei 23.00 iTunes si App Store au redevenit functionale.

s-ar putea sa-ti placa