Acasa Tehnologie Vom plati in curand pentru YouTube?

Vom plati in curand pentru YouTube?

by Dragos Schiopu

In momentul de fata YouTube este serviciul numarul 1 de distribuire pentru continut video. Chiar daca face o avere din venitul castigat in urma reclamelor afisate pe site se pare ca serviciul e posibil sa fie monetizat si prin plata unor abonamente lunare. Acest lucru se pare a fi o reactie a YouTube-ului dupa succesul pe care l-au avut din punct de vedere financiar in urma transmiterii diferitelor evenimente importante in regim plata-pentru-vizionare (pay-per-view).
youtube-platit

Conform unui nou raport pe care au pus mana cei de la The Verge, se pare ca planurile de monetizare prin abonamente lunare pentru utilizatori au fost date putin peste cap si toata chestiunea trebuie amanata. Executivii Google spun ca noul serviciu va fi productiv inca din prima zi in care se va implementa, iar cei de la Billboard ne spun, citand un executiv de la Google care a dorit sa ramana anonim, ca, desi era planificata integrarea serviciului platit la inceputul acestui an, s-a decis amanarea pentru al doilea trimestru financiar sau chiar mai incolo, daca este nevoie.

Cei de la Google ofera deja un sistem de acest gen, sistem numit Google Play Music All Access. Prin plata a 5 sau 10 dolari lunar poti beneficia de serviciile complete oferite de Spotify, Rhapsody si Rdio. Sursele Billboard insista ca noul serviciu YouTube va fi mult mai convingator decat ceea ce ofera GPMAA-ul si nu va exista o perioada lunga de mentinere a serviciului in versiune beta, asa cum s-a intamplat cu alte servicii oferite de Google.

Problema care a dus la amanare se pare ca tine de design-ul aplicatiei pentru ca cei de la YouTube nu au reusit sa creeze o interfata eleganta si intuitiva pentru noul serviciu. Dar sa nu credem ca va mai dura mult pana cand vor reusi sa faca acest lucru…

In momentul de fata avem cateva intrebari legate de noul serviciu… Vom scapa de reclame contra unei sume modice? Vom avea parte de servere mai performante? Vom mai avea acces la videoclipurile Vevo in mod gratuit dupa ce se introduc abonamentele lunare? Va deveni YouTube inaccesibil celor care nu platesc o taxa lunara? Inca nu stim, dar speram ca orice decizie ar lua YouTube, sa fie in interesul vizitatorilor, nu impotriva lor.

s-ar putea sa-ti placa