Acasa Diverse Presedintele Pixar: “Steve Jobs a schimbat Pixar la fel cum Pixar l-a schimbat pe el”

Presedintele Pixar: “Steve Jobs a schimbat Pixar la fel cum Pixar l-a schimbat pe el”

by Dragos Schiopu

Steve Jobs este cunoscut drept co-fondatorul Apple si omul care a adus compania la valoarea ei actuala, dar el a fost de asemenea si co-fondatorul Studioului de Animatii Pixar, o alta companie de succes foarte admirata pentru animatiile de calitate pe care le produce.

pixar-steve-jobs-apple-itunes-icloud-music-contenido-pelicula

Intr-o noua carte programata pentru lansare saptamana viitoare, presedintele si co-fondatorul Pixar, Ed Catmull, le ofera cititorilor posibilitatea de a observa indeaproape Pixar si ceea ce i-a adus atata succes. Un fragment ce il descrie pe Steve Jobs si influenta lui asupra companiei a fost deja publicat la Gizmodo, concentrandu-se pe ultimii ani din viata lui.

Desi Jobs este deseori descris ca un perfectionist foarte dur cu angajatii sai, Catmull observa ca a suferit o transformare semnificativa in timpul maturizarii sale, devenind sensibil la sentimentele oamenilor si “valoarea pe care o au drept contribuitori la procesul creativ” in cursul ultimilor 20 de ani din viata sa.

Catmull atribuie o parte din schimbarea de personalitate experientelor lui Jobs la Pixar, companie de care era in special mandru datorita impactului de durata pe care filmele ei le-au avut in lume. Jobs credea ca filmele persistau pentru ca “sapau dupa un adevar mai adanc” si, mai tarziu in viata, a imbratisat “nobletea de a amuza oamenii”.

“Experienta sa cu Pixar a facut parte din schimbarea lui. Steve a aspirat la a crea lucruri utile care aduc si bucurie; a fost calea lui de a face lumea un loc mai bun. Este unul dintre motivele pentru care Pixar il facea asa de mandru – pentru ca simtea ca lumea era mai buna datorita filmelor pe care le faceam. Obisnuia sa spuna in mod regulat ca oricat de stralucite erau produsele Apple, in final toate sfarseau in depozitele de deseuri.”

Pixar-Creativity-Inc-post
Pe parcursul primilor ani ai lui Pixar, Jobs este descris drept binefacatorul companiei, mai tarziu devenind un protector ce a facut critica constructiva in interiorul companiei, dar a aparat-o in fata lumii exterioare. Ca proiect secundar, Pixar a fost “un loc in care [Jobs] se putea relaxa si juca putin”, ceea ce l-a schimbat in bine, spune Catmull.

“Cu toate ca nu si-a pierdut niciodata intensitatea, l-am vazut developandu-si abilitatea de a asculta. Tot mai mult, isi exprima empatia, grija si rabdarea. A devenit cu adevarat intelept. Schimbarea din el a fost reala, si a fost adanca.”

Jobs a fost capabil sa diagnostigheze problemele Pixar-ului cu o “eficienta uimitoare”, concentrandu-se pe probleme, nu pe producatorii filmului. Cu cat petrecea mai mult timp in companie, devenea “mai logic si atent la senimentele oamenilor”.

“Unii oameni au spus ca devenit mai moale cu varsta, dar nu cred ca asta este o decriere adecvata pentru ceea ce s-a intamplat; suna prea pasiv, ca si cum ar fi fost mai delasator. Transformarea lui Steve a fost una activa. A continuat sa se antreneze; a schimbat doar procedura.”

Catmull’s Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration este acum valabila pentru precomanda pe Amazon.com si va fi publicata pe 8 aprilie.

s-ar putea sa-ti placa