Acasa Tehnologie Viitorul vazut de Samsung

Viitorul vazut de Samsung

by Dragos Schiopu

rsz_vvsCei de la Samsung vad un viitor in care toate obiectele vor fi dotate cu ecrane tactile.

Acestia au postat un videoclip in care toate obiectele au ecran, iar datorita acestui lucru totul este mult mai usor.

Chiar daca Samsung se bucura de aprecierea oamenilor din lumea intreaga se pare ca acestia doresc ca in viitor totul sa aiba ecran. Acum, apar si unele comentarii rautacioase din partea celor care au auzit de aceasta viziune a celor de la Samsung, acestia considerand ca aceasta idee „va oferi totul pe tava” oamenilor, care vor putea cauta imediat pe internet, fara ca sa macar sa incerce sa isi puna mintea la contributie.

Conceptul acestora cu siguranta ne aduce aminte de serialele SF, in care totul arata precum isi imagineaza cei de la Samsung viitorul. Poate parea SF, insa este foarte probabil ca in viitor aceasta viziune a celor de la Samsung sa devina realitate.

In ciuda criticilor, acest lucru ar fi ceva cu adevarat ideal, o lume in care totul sa aiba ecran, de exemplu sa poti seta temperatura din masina prin simpla apasare pe unul dintre geamurile acesteia, sa citesti stirile direct de pe cana de cafea sau termos, precum si multe alte lucruri grozave care nu doar ca ar usura din sarcinile oamenilor, dar le-ar oferi acestora mai mult timp liber.

Viziunea Samsung are la baza un concept numit „The Internet of Things”, care face referire la faptul ca in scurt timp obiectele pe care le folosim zi de zi vor fi conectate la Internet. Acest concept este dezvoltat in prezent de companii precum Nest si Cisco care incearca sa conecteze cat mai multe obiecte la Internet.

Asadar, ramane sa asteptam ca toate obiectele banale pe care le folosim sa fie dotate cu ecrane inteligente, iar viata noastra sa devina pe cat de usoara, pe atat de buna, insa sa speram ca viitorul vazut de Samsung va „prinde viata”.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Mihai Ioan 02-01-2014 - 17:39

Viziunea este interesanta, insa nu originala. http://www.youtube.com/watch?v=6Cf7IL_eZ38 si mai exista ceva similar, din 2009. Insa nu gasesc clipul.

Comentariile sunt inchise.