Acasa Tehnologie Viitorul sediu Apple

Viitorul sediu Apple

by Dragos Schiopu

applerendering1_610x312Cei de la Apple vor avea in viitorul apropiat un nou sediu, care, dupa spusele actualei conduceri va fi realizat dupa viziunea lui Steve Jobs, acesta dorind sa faca ceva uimitor pe viitor.

Acestia lucreaza deja cu firma de arhitectura  Foster + Partners, dorind ca noul sediu sa fie facut undeva in anul 2016 sau mai tarziu.

De la noul campus se asteapta sa aiba patru etaje si o supratafata enorma, atat de mare incat se preconizeaza ca in interior vor putea lucra aproximativ 12.000 de oameni, ca sa facem o mica diferenta, in sediul actual lucreaza 2.800 de muncitori.

Inainte de a achizitiona acel teren, acolo aveau birourile cei de la HP, dar acum noul campus va fi mult mai mare, asa ca vor aparea spatii mult mai deschise, copaci, plante, dar si multe alte locuri de relaxare. De altfel, Apple a declarat ca noul sediu va fi in proportie de 80 la suta format dintr-un peisaj foarte atragator care sa contina peste 7.000 de copaci.

„Punctul de referinta pentru Steve Jobs a fost intotdeauna spatiul mare din campus”. asa ca actuala conducere doreste sa „satisfaca” acest lucru.

Pentru inceput, noul sediu al celor de la Apple parea a fi o „nava spatiala” care sta pe teren, dar nici acum nu suntem prea departe de acest lucru. Intreg campusul va avea o forma circulara, prin acest lucru, in interior vor exista foarte multe parcuri, peisaj original, dar si livezi, locuri cu verdeata, trasee de biciclete si asa mai departe. Privind dintr-o alta perspectiva, noul sediu va avea ceva foarte benefic pentru toti angajatii, acolo nu se va intra cu masinile, acestea fiind lasate intr-o parcare auto subterana, chiar Foster a declarat ca angajatii nu vor mai avea ocazia sa vada masini parcate una dupa alta, ci doar un peisaj care sa ii tina in forma si optimisti.

s-ar putea sa-ti placa