Acasa Tehnologie Verzion cumpara divizia de digital TV a lui Intel

Verzion cumpara divizia de digital TV a lui Intel

by Dragos Schiopu
Erik Huggers, vicepreședintele Intel Media

verizon-fios

Verzion a anuntat astazi ca vor achizitiona un pachet majoritar de actiuni de la Intel asupra diviziei ce se ocupa cu streaming-ul video (Intel Media). Aceasta masura ii va propulsa cu un pas mai aproape pe cei de la Verzion spre a avea propria lor televiziune digitala.

Nu se cunosc prea multe detalii de spre afacere. Oficial nu s-au comunicat prea mult din partea celor doua companii, insa din cate am aflat, Verzion doreste sa se foloseasca de bunurile achizitionate pentru transmisia de continut video digital care orice device.

Verzion a afirmat ca managerii Intel vor ramane sa lucreze pentru ei si ca au facut deja oferta aproape tuturor celor 350 de angajati pe care Intel ii avea.

Erik Huggers, vicepreședintele Intel Media

Erik Huggers, vicepreședintele Intel Media

Erik Huggers, vicepreședintele Intel Media afirma ca Intel a pus la dispozitie tehnologia necesara pentru a implementa produse si servicii care vor schimba in mod fundamental perceptia si experienta pe care o avem in momentul de fata cu un TV. In timp ce Verzion aduce in aceasta afacere capacitatea de a scala pe piata aceste servicii si a le furniza unei mase de clienti deja existenta.

Dupa cum afirma, cu propriile cuvinte: “It’s the next logical step, and we’re excited about the road ahead.” Si nu-l putem contrazice. Este cu adevarat urmatorul pas logic si este perfect normal sa fie entuziasti.

Sericiile curente de televizione ale Verizon sunt doar o mica parte din pachetul pe care acestia il numesc FiOS, care include telefonie, televiziune si internet. Compania are deja peste 5.3 milioane de abonati ai serviciului FiOS si estimeaza o crestere spre 10 milioane in urma contractului cu Intel.

Sa nu uitam ca Intel a inceput sa isi reduca din personal.

s-ar putea sa-ti placa