Acasa Portabile Vector Watch, primul ceas inteligent dezvoltat de romani

Vector Watch, primul ceas inteligent dezvoltat de romani

by Dragos Schiopu

vector watch

Intr-o era in care se pune accentul pe tehnologie si pe lucrurile ce ne fac viata mai usoara, ceasurile inteligente incep sa prinda viata atat prin randul tinerilor cat si a celor mai invarsta. Se pare ca de data aceasta romanii au fost cei care au vrut sa iasa in evidenta, au vrut sa faca unul dintre cele mai interesante smartwatch-uri din lume. Vector Watch, asa cum a fost denumit de dezvoltatori, a fost prezentat pentru prima oara pe 19 martie si promite sa revolutioneze intreg conceptul de ceas inteligent.

Noul Vector Watch, este capabil de o autonomie de 30 de zile, conform informatiilor preconizate de internauti. Cu toate ca ceasul a fost prezentat in cadrul conferintei de la Elvetia se pare ca inca nu a iesit pe piata. In comparatie cu celelalte produse de acest gen de pe piata de IT si tehnologie, ceasul romanilor este capabil de o autonomie ridicata si de un consum redus de energie. Se pare ca producatorii au reusit sa integreze un sistem prin care sa ii faca multumiti pe toti si sa le demonstreze marilor producatori, ca si pe un ceas inteligent de dimensiuni foarte mici, bateria va fi capabila sa reziste saptamani intregi fara a fi incarcata.

Radu Georgescu si Andrei Pitis sunt cei doi antreprenori care au prezentat ceasul impreuna cu Joe Santana directorul companiei. Ceasul inteligent va fi disponibil in doua variante, rotunda si dreptunghiulara, astfel acaparand o gama mult mai mare. Pretul, conform spuselor acestora, porneste de la 200 de dolari pentru Meridian si 350 de dolari pentru versiunea Luna. Pe langa faptul ca noul dispozitiv inteligent conceput de romani are o autonomie extrem de ridicata, compania se mandreste si cu capacitatile de a rula atat pe Android cat si pe iOS si Windows.

Ca autonomia bateriei sa fie atat de mare, producatorii au fost nevoiti sa faca cateva mici compromisuri din punct de vedere a performantei si a sistemului de operare.

 

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Ramona 23-03-2015 - 18:59

Ma bucur ca si romanii nostrii participa cu gadgeturi de ultima generatie !

Comentariile sunt inchise.