Acasa Tehnologie Realitatea virtuala in conceptia Magic Leap

Realitatea virtuala in conceptia Magic Leap

by Dragos Schiopu

a

Dupa cum bine stiti majoritatea dezvoltatorilor din zilele noastre sunt in cautare de solutii si idei prin care sa faca realitatea virtuala tot mai accesibila. Din pacate majoritatea proiectelor pentru un asemenea sistem sunt inca in desfasurare insa ne asteptam ca pe viitor, cercetatorii sa dezvolte un modul mult mai bine gandit, care sa poata sa ajunga si in casele noastre.

Cei de la Magic Leap au postat recent un videoclip pe Youtube in care prezentau viitorul cu ajutorul acestei tehnologii, prezentau lucrurile pe care ni le dorim de o viata, la care nu am avut niciodat acces. Dupa ce compania a reusit sa stranga fabuloasa suma de jumatate de miliard de dolari pentru dezvoltarea acestui proiect, se pare ca la mai bine de cateva luni dupa ce banii au intrat in visteria companiei, rezultatele pot fi in sfarsit vazute de catre toti curiosii.

Proiectul Magic Leap reprezinta unul dintre putinele sisteme cu ajutorul carora se spera ca realitatea virtuala sa ne cucereasca pe viitor. Compania s-a facut remarcata inca de anul trecut de cand a strans 542 de milioane de dolari pentru evolutia acestui proiect, acum venind si prezentandu-ne prin intermediul unui videoclip, viziunea asupra realitatii virtuale.

Cu toate ca cei de la Facebook au cumparat Oculus Rift, pentru dezvoltare si cercetare se pare ca dezvoltatorii de la Magic Leap vor sa demonstreze ca reteaua de socializare a facut cea mai mare greseala atunci cand a facut acest lucru, intrucat sistemul lor va fi de zeci de ori mai bun si mai atractiv pentru public.

Tehnologia folosita de catre cei de la Magic Leap in comparatie cu ceea ce exista la momentul de fata pe piata este diferita, intrucat producatorii au ales sa integreze un sistem prin care oamenii sa poata simti senzatia trairii intr-o lume virtuala, sa poata interactiona cu toate obiectele si elementele ce ii apar in fata ochilor si sunt percepute de creier.

s-ar putea sa-ti placa