Acasa Tehnologie Pantofii inteligenti care isi vor putea schimba culoarea

Pantofii inteligenti care isi vor putea schimba culoarea

by Dragos Schiopu

O firma din Lituania, Ishuu Technologies, a inceput prin intermediul unui site de strangere de fonduri sa aduca investitori pentru a dezvolta pantofi special creati pentru femei, acestia fiind de-a dreptul in zona high-tech.

3473-aa729224050b51e07f87d035c59b7d1dVolvorii Timeless, asa cum sunt denumiti pantofii de catre dezvoltatorii lituanieni, vor fi acoperiti de mai multe ecrane de tipul E-ink flexibile, acestia permitand pantofilor smart sa isi schimbe culoarea. Pana in prezent, din informatiile furnizate, pantofii Volvorii Timeless vor putea sa-si schimbe culoarea doar in trei culori: alb, negru si gri.

Daca va ganditi unde vor fi asezate componentele electronice care vor permite aceste schimbari, tin sa va anunt ca dezvoltatorii s-au gandit la toate. Micile componente vor fi integrate in talpa pantofilor, de asemenea, acolo vor fi amplasate si niste baterii de dimensiuni foarte reduse, acestea din urma putand oferi o autonomie cuprinsa intre 2 si 6 luni, cel mai probabil aceasta perioada depinde de timpul de folosinta al pantofilor.

Totodata, pantofii nu vor fi incarcati prin metode clasice, ci printr-un dispozitiv creat de catre producator. Pe langa culoare, si imaginea de pe ecrane poate fi schimbata, acest lucru putand fi realizat prin conexiune Bluetooth cu un smartphone.

Gandindu-ne foarte mult la ce se afla in acesti pantofi, apare inevitabil o intrebare pe care cu siguranta ne-o punem cu totii: ce greutate vor avea acesti pantofi? Ei bine, creatorii cu sediul in Vilnius și Beijing ne asigura ca Volvorii Timeless nu vor avea o greutate mai mare decat o pereche de pantofi obisnuiti, ba mai mult, s-ar putea ca sa nu fie diferente mari din acest punct de vedere.

Daca doriti sa contribuiti la acest proiect veti putea achizitiona pantofii cu 199 de dolari, urmand ca mai apoi pretul acestora sa creasca pana la 249 de dolari.

Pana in prezent s-au strans 33% din fondurile necesare, voi urmari cu atentie acest proiect si m-as bucura enorm sa fie dezvoltat asa cum trebuie, lucru care ar putea dezvolta si mai mult acest segment.

s-ar putea sa-ti placa