Acasa Portabile Un nou concept de baterie din partea japonezilor

Un nou concept de baterie din partea japonezilor

by Dragos Schiopu

baterie_60803100

Bateria se clasifica in top-ul celor mai importante componente ce alcatuiesc un dispozitiv portabil. Intrucat eficienta telefoanelor si tabletelor s-a marit, si consumul de energie a devenit foarte mare. S-au incercat diferite solutii pentru a asigura un surplus de energie suficient unui telefon cu un procesor de ultima generatie, dar intrucat materialele disponibile la acest moment nu sunt suficient de puternice, japonezii se pregatesc sa lanseze un nou concept de anduranta pentru baterii.

Power Japan Plus a creat conceptul unei baterii puternice, sigure si mai putin costisitoare decat bateriile folosite de alte companii in zilele de astazi. Japonezii folosesc carbon-ul pentru ambele parti ale bateriei, si spera sa reuseasca sa lanseze produsul pe cale oficiala la sfarsitul acestui an.

Actualele baterii care vin in pachet cu telefonul sau tableta, se folosesc de tehnologia Li-ion, care nu ofera prea multe oportunitati utilizatorului, si are o durata de viata destul de scurta, iar intrucat nu s-a acordat destula atentie la materialele din care a fost facuta, riscul ca aceasta sa ia foc este destul de ridicat. Pe langa toate acestea, bateriile disponibile pe piata la acest moment sunt foarte scumpe, mai ales cele care pot degaja suficient curent electric pentru a oferi functionalitate unei masini electrice.

Tehnologia japonezilor care se bazeaza pe carbon, nu are un risc din care sa existe posibilitatea ca aceasta sa ia foc, datorita lipsei oxidului de litiu care de altfel este extrem de inflamabil. Are o durata de viata destul de lunga, in comparatie cu una normala care poate rezista la un standard de 500 incarcari, iar folosind carbonul ar putea ajunge la 3.000 de incarcari. In comparatie cu una normala are si oportunitatea de a se incarca mult mai repede, iar in ceea ce priveste costul pentru aceasta este cu 30% mai ieftin fata de una standard.

Power Japan Plus se pregateste pentru lansarea unor astfel de baterii, atat pentru industria medicala dar si cea a telefoanelor si tabletelor inteligente, si de ce nu si industria masinilor electrice.

 

s-ar putea sa-ti placa