Acasa Diverse Samsung se pregateste sa lanseze un competitor pentru Google Glass

Samsung se pregateste sa lanseze un competitor pentru Google Glass

by Dragos Schiopu

google-glass

Daca pana acum Google Glass vi s-au parut interesanti si atractivi, aflati ca cei de la Samsung se pregatesc sa lanseze o versiune asemanatoare cu aceasta.

Samsung, intotdeauna a stiut sa se adapteze la piata de electronice, intrucat odata cu aparitia lui Google Glass, acestora le-a venit geniala idee de a crea inca un concept pe care mai tarziu sa il faca public.

Daca cei de la Samsung vor lansa o versiune de ochelari inteligenti, nu vor fi semne ca ar fi copiat o eventuala idee de la Google, intrucat design-ul si modalitatea de functionare pe care se va baza acesta nu va fi nicidecum la fel.

Viitorul dispozitiv pe care cei de la Samsung se pregatesc sa il urce pe rampa de lansare, poarta denumirea de Gear Glass, si va putea fi disponibil undeva in luna septembrie la targul IFA. Ochelarii se vor folosi de un sistem propriu de operare, conceput de o echipa tanara de dezvoltatori ai Samsung, ce va purta denumirea de Tizen.

Nu e pentru prima oara cand o companie incearca sa aduca un competitor serios pentru ochelarii de la Google. Tot Samsung in ianuarie a lansat un zvon prin care informa utilizatorii ca vor initia un sistem prin care vor pune catre lansare o pareche de ochelari inteligenti, denumiti de altfel si Galaxy Glass.

Vor avea un design unic, aparte fata de ceea ce este in conceptul de la Google Glass, vor fi dotati cu o casca, permitand totodata potentialului cumparator sa asculte muzica in timp ce vizualizeaza informatiile de pe ecran.

Daca cei de la Samsung se vor tine de promisiune, si vor face in asa fel incat sa lanseze Gear Glass, cei de la Google ar trebui sa fie cu un pas inainte si sa integreze noi sisteme pentru ochelarii deja lansati.

Pana cand vor fi disponibile mai multe informatii in legatura cu specificatiile pe care  le detin viitorii ochelari de la Samsung, Google Glass are destul timp pentru a-si face upgrade catre o versiune ceva mai stabila, si mai atractiva.

s-ar putea sa-ti placa