Acasa Telefoane Smartphone-ul de 20 de dolari este realizabil, dar pretul spune tot

Smartphone-ul de 20 de dolari este realizabil, dar pretul spune tot

by Dragos Schiopu

Se tot speculeaza pe internet ca in curand va aparea pe piata un telefon cu Android cara va fi disponibil spre cumparare cu doar 20 de dolari. Teoretic acest telefon este prevazut sa fie lansat in India, acolo unde vanzarile de telefoane inteligente au crescut foarte mult, acest lucru fiind din cauza aparitiei de numeroase telefoane low-cost. Aceste telefoane au facut din India a treia piata din lume pentru smartphone-uri, dar are toate sansele sa fie pe prima pozitie pana la finalul anului 2017.

r-originalChiar cei de la ARM cred ca vor realiza un telefon care sa coste doar 20 de dolari, care chiar va putea fi disponibil in cateva luni.

Cateva lucruri care vor demonstra ca un telefon de 20 de dolari nu este tocmai un telefon:

  • Problemele de performanta. La cei 20 de dolari se va folosi un procesor foarte slab, cel mai probabil un single-core A5, iar acest lucru trage dupa el probleme serioase. Chiar daca cei de la Google au anuntat ca Android 4.4 KitKat are nevoie de doar 512 MB memorie RAM, pentru un asemenea telefon 512 inseamna un numar exagerat.
  • Calitatea constructiei. Chiar daca nu orice lucru ieftin este prost, un asemenea telefon va avea probleme foarte mari. Se vor folosi materiale foarte ieftine, iar consecintele se vor vedea in viitor.
  • Durata de viata a bateriei. Fiind un telefon de doar 20 de dolari este si normal ca se va folosi o baterie foarte mica. Asta ar insemna o soarta amara pentru foarte multi utilizatori.
  • Lucrurile de baza lipsesc. Daca doresti sa cumperi un telefon de 20 de dolari si sa navighezi pe internet este bine de stiut ca faci cea mai proasta alegere. Functii precum conectivitate 3G, GPS, senzori si alte lucruri necesare sunt doar un lux, acestea costa, iar 20 de dolari sunt insuficienti.

Acestea sunt principalele dezavantaje pe care le ofera un telefon de 20 de dolari, si sunt sigur ca nu se va dori sa se iasa cu un asemenea dispozitiv in pierdere. Cumpararea unui asemenea telefon este o pierdere de bani si de timp, cu siguranta nu este ceva potrivit pentru cei din zilele noastre. Daca tot se doreste un telefon low-cost, este bine de stiut ca unul care poate satisface nevoile de baza costa in jur de 50 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Sefu 17-05-2014 - 12:06

Ba mai taci ma desteptule chiar daca nu face mai nimic la 20 de dolari n-ai ce pierde .
„Se vor folosi materiale foarte ieftine, iar consecintele se vor vedea in viitor.” Ce consecinte ma prostule la 20 de dolari ?

Lucian Florescu 17-05-2014 - 15:28

Daca esti in situatia in care ajungi sa iti cumperi un asemenea telefon sunt sigur ca doresti sa ai un telefon care sa reziste ceva timp. Pentru unele persoane suma aceea de 20 de dolari chiar inseamna ceva.

Comentariile sunt inchise.