Acasa Tehnologie Ubuntu 13.04 Raring Ringtail a fost lansat

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail a fost lansat

by Dragos Schiopu

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail a fost lansat in cursul zilei de astazi si aduce optimizari software. Potrivit Canonical „este cea mai rapida si cea mai finisata versiune de Ubuntu din punct de vedere al interfetei.” Astfel, s-a lucrat pentru un consum cat mai mic de resurse, dar in acelasi timp efectele vizuale nu au fost inlaturate.

ubuntu

 

Canonical doreste ca sistemul lor de operare sa fie folosit de cat mai multi utilizatori, dar si de mediul business si cel guvernamental. Atuul acestui sistem de operare este faptul ca el va fi asemanator pe desktop, telefoane mobile (smartphone), tablete sau TV. De mentionat este faptul ca exista si o versiune Ubuntu pentru televizoare (SmartTV).

Faptul ca interfata este aceeasi pe toate device-urile il plaseaza peste Windows 8. De altfel, Windows 8 este atat de diferit de Windows Phone 8 de parca ar fi doua sisteme realizate de companii diferite. Niste tiles-uri in Windows 8 nu definesc o interfata comuna. Astfel, Ubuntu poate castiga teren in fata Windows-ului.

Alt atuu foarte important este consumul de resurse. Cine vrea un sistem de operare care sa se blocheze constant? Evindent, nimeni. Din propria experienta pot sa afirm ca Ubuntu este de 20 de ori mai rapid decat orice Windows si in plus, nu se blocheaza.

Puteti sa descarcati Ubuntu 13.04 de AICI.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

mmb 16-05-2013 - 17:17

Se mai blocheaza si ubuntu, dar totusi este mai bun decat windows.

Andrei Petre 16-05-2013 - 20:53

Eu am folosit Ubuntu 6 luni si vreau sa iti spun ca nu se bloca decat in momentul cand instalam aplicatii. Dar aveam si un calculator vechi cu 512 MB de RAM si un procesr Athlon 64 de 1.8 Ghz. Nici macar nu aveam drivere pentru placa mea veche un ATI Radeon 9250.
Personal, am fost uimit cat de putine resurse poate consuma un sistem asa bun de operare. Ubuntu este cu mult peste Windows si chiar il recomand tuturor, mai putin gamerilor ( pentru moment)

Comentariile sunt inchise.