Acasa Telefoane Tastatura Swype pentru Android apare pe Google Play

Tastatura Swype pentru Android apare pe Google Play

by Dragos Schiopu

Daca sunteti detinator de un telefon Android si inca n-ati incercat Swype, atunci ar fi cazul sa o faceti. Ce-i drept nu prea este vina dumneavoastra, pana in prezent aceasta aplicatie de tastatura nu putea fi accesibila decat in doua feluri: ori o aveati pre-instalata pe anumite modele, sau o gaseati in forma ‘beta’ pe web. Dar incepand cu 25 aprilie, Swype a trecut de faza ‘beta’ si este disponibila in magazinul Google Play.

swype-play-store

Swype v1.5 este foarte similara cu toate versiunele precedente de Swype si in caz ca tot nu stiti despre ce vorbim: Swype ofera abiltiatea de a scrie cuvinte pe tastatura smartphone-ului fara a va mai ridica degetul de pe ecran – in efect, trasati cuvantul dorit mergand de la o litera la alta. Aplicatia vine si cu anumite capacitati predictive si cei cu ecrane mai mari vor putea sa utilizeze o tastatura impartita.

Nuance – compania axata pe software de recunoastere vocala care a creat Dragon Dictate – a cumparat Swype pe la sfarsitul lui 2011 si din aceasta cauza recunoasterea vocala de la Dragon este integrata si in toate versiunile recente de Swype.

Concurenta

Desi Swype a fost un adevarat pionier la capitolul cuvinte trasabile pe tastatura dispozitivelor mobile, in ziua de azi are destul de multa concurenta.

tastatura-swype-play-storeCel mai mare concurent este SwiftKey, o tastatura predictiva foarte populara care la randul ei a adaugat recent o functie numita SwiftKey Flow. Aceasta face ca utilizatorul sa nu mai trebuiasca sa ridice degetul de pe ecranul dispozitivului nici pentru pauzele dintre cuvinte.

Totusi aceasta concurenta nu este decat un lucru bun pentru nenumaratii utilizatori de Android care beneficiaza de pe urma acestori tipuri de aplicatii. A se deosebi de utilziatorii de Apple iOS care sunt inca in ‘epoca de piatra’ la acest capitol, inca mergand pe stilul traditional cu doar mici imbunatatiri pe ici pe colo. Cu siguranta ar fi una dintre functionaltiatile la care Apple mai are de lucrat.

 
 

Swype il gasiti in Play Store la pretul de 3,31 RON, dar exista si o versiune Free Trial, pentru a vedea daca va place si cum va acomodati cu el.
Aplicatia nu va fi compatibila cu toate dispozitivele Android, dar cei de la Nuance au facut o treaba foarte buna in a acoperi cat mai multe din ele.

Va puteti face o idee de utilitatea aplicatiei daca priviti clipul de mai jos.

Tastatura Swype in actiune

Sursa: Swype

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.