Acasa Portabile Toshiba a lansat un stick care iti protejeaza datele

Toshiba a lansat un stick care iti protejeaza datele

by Dragos Schiopu

Encrypted USB Flash DriveExista o multime de persoane care isi salveaza pe un stick fisierele importante. Totusi in cazul in care acel stick se pierde sau pur si simplu la birou ajunge o persoana curioasa. In aceste cazuri, fisierele noastre nu mai sunt chiar atat de protejate si astfel cei de la Toshiba au lansat un stick care promite sa ne pastreze fisierele in siguranta fara sa mai aiba acces o alta persoana.

Mai exact este vorba despre un stick mai special deoarece dispune de criptare hardware.

Numele stickului este Encrypted USB Flash Drive si a fost lansat in patru versiuni: de 4, 7, 16 si 32 GB. Acesta dispune si de o tastatura numerica ce care ca rol facilitarea procesului de autentificare in timp ce acumulatorul intern permite introducerea parolei de decriptare a datelor fara ca acesta sa fie conectat la un computer.

Criptarea datelor se face imediat dupa ce stick-ul a fost deconectat de la computer, blocandu-se totodata si stick-ul. De asemenea in cazul in care codul PIN este introdus gresit de 10 ori, datele stocate pe stick vor disparea automat.

Daca ar fi sa gasesc un dezavantaj al acestui stick atunci cu siguranta acela ar fi faptul ca nu este compatibil cu USB 3.0 insa, privind siguranta pe care o ofera utilizatorilor, cred ca putem trece cu vederea acest aspect.

Encrypted USB Flash Drive poate fi achizitionat deja din magazinul online al companiei Toshiba iar preturile incep de la 95 de dolari si se termina la suma de 200 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Emil Calinescu 06-02-2015 - 11:52

Stai stai, ca e ceva nasol aici. Daca vine unul si vrea sa-ti faca rau, iti baga de 10 ori o parola gresita, iar datele vor fi sterse automat. Numai eu vad ceva total gresit in asta?

Comentariile sunt inchise.