Acasa Diverse Tor Messenger Beta a fost lansat

Tor Messenger Beta a fost lansat

by Dragos Schiopu

Tor Messenger este o aplicatie de tip chat care promite o siguranta foarte mare pentru utilizatori, fata de facebook sau alte aplicatii de acest gen. Nu este o aplicatie de tip mobile, dar ofera exact ceea ce are nevoie un utilizator care doreste sa ramana anonim si in privinta comunicarii pe internet. Mai exact, aceasta aplicatie promite protectia impotriva oricarei tentative de monitorizare din partea agentiilor guvernamentale. Nu stiu cati dintre utilizatori se vor indrepta spre aceasta aplicatie, dar cu siguranta cei ce folosesc Tor Browser vor fi incantati si de aceasta idee.

Tor Messenger Beta

Daca nu ati auzit de Tor Browser, am sa va vorbesc pe scurt despre ce este vorba. Totul se rezuma la securitatea utilizatorului, dar mai este inca un aspect de luat in seama. Securitatea presupune ca datele utilizatorului sa nu ajunga pe mana hackerilor, insa multi utilizatori doresc ca datele lor sa nu ajunga nici la guverne, etc. Astfel, a aparut proiectul Tor care era o aplicatie destul de simpla care facea utilizatorul anonim pe internet. Proiectul a evoluat si a luat nastere Tor Browser, iar acum Tor Messenger a intrat in versiunea Beta.

Pe Digipedia sunt mai multe articole de securitate sau despre Tor Browser. Un articol despre acest navigator il puteti gasi si aici.

Revenind la subiect, eu am anuntat de mult timp ca cei de la Tor vor sa lanseze si un serviciu de tip messenger, iar articolul il puteti citi accesand acest link. Scriam despre acest subiect in 2014, iar acum se pare ca acest client de chat a devenit realitate.

Clientul este bazat pe Instantbird care face parte din suita de programe de la Mozilla. Daca nu stiati, si Tor Browser este realizat tot cu ajutorul browser-ului Mozilla Firefox. Astfel, cei de la Tor s-au concentrat pe securitatea aplicatiei nu pe aspectul ei.

Insa de ce ar folosi cineva un client de chat care nu are utilizatori? Acum, apare cea mai buna parte si anume utilizatorii pot comunica si cu alti useri de la diferite alte aplicatii de acest gen cum ar fi Jabber (XMPP), IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter, Yahoo. Cum suna un astfel de client? Ati folosi un messenger care promite ca mesajele voastre nu vor ajunge unde nu trebuie?

s-ar putea sa-ti placa