Acasa Diverse Tor pregateste un serviciu de mesagerie

Tor pregateste un serviciu de mesagerie

by Dragos Schiopu

Serviciile de mesagerie instant au evoluat odata cu tehnologia si cu procesoarele care permiteau aplicatii din ce in ce mai puternice. Dar aceste servicii de mesagerie instant au colectat de-a lungul timpului date despre utilizatori. Mai nou, din scandalul cu NSA aflam ca nu doar smartphone-urile sunt o sursa buna de informatii pentru NSA, ci si Yahoo Messenger si evident facebook, cea mai puternica unealta de colactare a datelor.

Tor vs NSA

Astfel, intr-o piata in care toti producatorii mari se lauda cu servii de mesagerie instant si promit din ce in ce mai multe optiuni pentru software-urile lor, cei de la Tor promit ceva diferit, securitatea. In ultima perioada au inceput sa apara chiar si telefoane cu Android modificat ce protejeaza utilizatorii de furtul de date (cu referire la NSA). De asemenea, cei de la Tor au deja un proiect prin care putem deveni anonimi pe internet. Profitand de numarul mare de utilizatori (ai programului cu acelasi nume), o astfel de solutie este chiar binevenita pentru multi useri.

Pentru moment nu se cunosc foarte multe detalii despre acest proiect, dar se vehiculeaza ca va fi bazat pe InstantBird. Primele versiuni de test pot aparea pana la sfarsitul acestei luni.

s-ar putea sa-ti placa