Acasa Telefoane Telefonul modular tot mai aproape

Telefonul modular tot mai aproape

by Dragos Schiopu

modular-motorola-project-ara1-640x353Au trecut deja cateva luni bune de cand Motorola a anuntat ideea unui smartphone modular, acesta fiind numit Project Ara. De atunci compania a trecut prin foarte multe schimbari, cea mai mare fiind bineinteles vinderea acesteia catre Lenovo, de atunci nu se mai stia clar ce se va intampla cu proiectul, dar acum au aparut noi detalii ce sunt in curs de dezvoltare.

Se pare ca proiectul prin mai multe acorduri a ramas sub aripa celor de la Google, putand astfel sa fie dezvoltat de gigantul tech mult mai bine decat Motorola. Proiectul are ca scop ajutarea utilizatorilor de telefoane inteligente pentru a isi putea construi un telefon personalizat, ceea ce este cel mai bine, din surse mai putin oficiale, un prototip functional va fi gata chiar in cateva saptamani, iar dupa ce a aparut pe internet un comunicat comercial, acesta s-ar putea comercializa undeva la inceputul anului viitor.

Ideea centrala a proiectului Ara este a a ajuta utilizatorii de smartphone-uri sa isi presonalizeze telefonul dincolo de tonuri de apel, imagini de fundal, culori si asa mai departe, oferind posibilitatea de a isi customiza cat mai mult partea de hardware.

Telefoanele vor fi formate dintr-un cadru care va detine modulele telefonului alese de catre proprietar, cum ar fi ecran, tastatura, baterie suplimentara si asa mai departe. Dar totodata, putand sa adauge in acest cadru noi inovatii, prin acest lucru putand sa avem in permanenta un telefon de ultima generatie.

Google a facut chiar niste promisiuni, acestia spuneau ca viitorul cadru va costa 50 de dolari, iar acesta include doar WiFi si nici o conexiune celurara, urmand ca mai apoi utilizatorii sa isi construiasca telefoanele dupa modulele lor preferate, adaugand dupa pofta inimi un aparat de fotografiat, difuzoare mai puternice sau chiar un procesor de mare viteza.

Pana in prezent se stie ca acest cadru nu va veni in mai multe variante, ci in una clasica din aluminiu Aceasta va putea gazdui, maxim 10 module. Pe langa, aceste module vor avea aproximativ 4 mm grosime, deci telefonul complet ar masura 9.7 mm. Ca o mica comparatie, iPhone 5S este de 7.6 mm si Samsung Galaxy S5 este de 8.1 mm.

Ramane totusi de vazut cand va aparea in sfarsit primul telefon modular, astfel de stiri tot au aparut prin mediul online in ultima perioada.

s-ar putea sa-ti placa