Acasa Telefoane Monitorizeaza-ti copii prin GPS

Monitorizeaza-ti copii prin GPS

by Dragos Schiopu

tracerAstazi s-a lansat un nou dispozitiv la Mobile World Congress, acesta este “i’m Tracer”. Acest dispozitiv este mai exact o bratara care este conceputa in special pentru copii sau animale de companie, aceasta utilizeaza semnal GPS special pentru a putea sta linistiti.

Dispozitivul in esenta are o dimensiune redusa si chiar se potriveste de minune pentru un copil, acesta bratara putand determina un lucru foarte cool. Pana in acest moment se speculeaza ca bratara are o durata de viata de aproximativ 3 zile la un interval mediu de actualizari de localizare, putand sa faca acest lucru chiar mai bine decat toate modelele Galaxy Gear. Pe langa acest aspect, bratara mai include un accelerometru, dar ceea ce este cel mai important si aduce un mare plus, avem un buton de primejdie pe care copiii il pot apasa in caz de urgenta, prin apasarea acestuia se apeleaza imediat persoana prestabilita.

Tracer va veni pentru iOS si Android, permitand parintelui sa vizualizeze locatia copilului pe o harta, dar si un istoric detaliat al calatoriilor pe care acesta le-a facut. De asemenea, vine cu un mod cat mai realistic de afisare al locatiei actuale, aratand chiar si imagini de la respectivul loc.

Pe langa, bratara va avea nevoie de un SIM pentru a utiliza reteaua GSM, ramane totusi de vazut daca conceptul va aparea anul acesta prin mai multe tari, italienii care se ocupa de acest lucru au anuntat ca dispozitivul va fi vandut la nivel mondial inca din luna iunie la un pret cuprins intre 150 si 180 de euro.

Acum, daca stam sa ne gandim mai bine, intimitatea unui copil este incalcata extrem de mult prin aceasta bratara, dar acum, intr-o lume tot mai periculoasa un asemenea lucru nu este neaparat un moft, ci de cele mai multe ori o necesitate. Totusi, pentru copii sub varsta de 10 ani acest dispozitiv este excelent.

Sunteti dispusi sa platiti pentru un asemenea dispozitiv de urmarire?

s-ar putea sa-ti placa