Acasa Telefoane Telefonul cu cel mai rezistent ecran de pe piata

Telefonul cu cel mai rezistent ecran de pe piata

by Dragos Schiopu

Principala caracteristica a unui telefon este display-ul. Acesta este situat printre cele mai importante componente hardware ale unui telefon. Inainte display-ul a fost folosit exclusiv numai pentru afisarea elementelor grafice, astazi cu ajutorul tehnologiei putand fi folosit si in locul unei tastaturi sub forma de touch-screen.

Fiecare distribuitor de telefoane din lume se chinuie sa ofere clientilor cele mai rezistente telefone si usor de folosit. Astfel au aparut solutii din ce in ce mai vaste pentru acaparerea unor noi piete, si comercializarea de telefoane mult mai bune.

Anul acesta firmele de telefonie se ” bat ” pentru titlul de cel mai rezistent ecran. Pana la ora actuala cel mai bun si rezistent ecran este detinut de Samsung Galaxy S5 dupa benchmark-urile facute de extremetech. Unul dintre motivele pentru care S5 a iesit castigator este calibrarea perfecta a ecranului, materialele folosite si luminozitatea la care poate ajunge (698 cd/mp). Conform studiilor, Samsung Galaxy S5 este cu 20% mai luminos decat un S4, iar consumul de energie este mult mai mic.

Ecranul telefonului ( s5 ) reuseste sa intreaca unghiurile de vizualizare contracarand cu un iphone 5, iar culorile din diferite unghiuri de vizualizare ajung la 30 de grade comparativ cu un Galaxy S4.

Pe langa toate acestea, cercetatorii ne informeaza ca iphone se descurca mai bine la capitolul consum.

Mai jos puteti urmari un clip demonstrativ oferit de catre CNET display-ului S5.

s-ar putea sa-ti placa