Acasa Telefoane KitKat pe 5% din dispozitivele cu Android

KitKat pe 5% din dispozitivele cu Android

by Dragos Schiopu

Sistemul de operare care este asteptat de foarte multe persoane este Android 4.4 KitKat, aici fiind inclusi mai ales cei care sunt trecuti pe lista cu urmatoarele dispozitive care vor primi update. Totusi, este de remarcat ca a crescut relativ repede in popularitate ajungand deja la o cota de 5.3%, insa mai are foarte mult pana sa intreaca versiunea care a prins cel mai bine in randul utilizatorilor.

SONY DSCNu se stie inca daca acestea statistici sunt 100% exacte, insa probabilitatea este destul de ridicata. Ele sunt culese de la utilizatorii care acceseaza si folosesc magazinul Google Play. sau daca au Servicii Google instalat pe telefon.

Chiar daca 4.4 KitKat este cel mai dorit, Jelly Bean este prezent pe 61.4 la suta din dispozitivele cu Android, aici fiind incluse toate versiunile acestei versiuni. Este de remarcat faptul ca Jelly Bean a avut o usoara scadere fata de anul trecut, dar nu foarte sesizabil, acest lucru probabil fiind datorat de update-ul la urmatoarea versiune.

Trecand peste, si versiunea Gingerbread a inregistrat o scadere de la 19 la suta la aproximativ 17.8 la suta, urmand imeadiat in clasament Ice Cream Sandwich cu o scadere de la 14.3 la suta pana la 15.2 la suta.

Probabil aceaste statistici vor evolua tot in acelasi ritm. reducand intr-o oarecare masura problema pe care o indica tot mai multe persoane, fragmentarea. Acest lucru afecteaza mult utilizatorii, sunt foarte multe aplicatii care nu sunt valabile pentru versiunile anterioare, mai exact, o aplicatie avansata nu va mai aparea pe Gingerbread, dar mai ales, deja au inceput sa fie mai rare chiar si pe Jelly Bean, existand chiar si in clipa de fata aplicatii care sa nu se potriveasca cu aceasta versiune, chiar daca este cea mai utilizata. Trebuie conceput un mod de a putea rula aplicatii si pe dispozitivele cu o configuratie mai slaba.

Alte versiuni de Android: Froyo (2.2) cu 1.1 la suta si Honeycomb (3.3) cu doar 0.1 la suta.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

amiralul 02-04-2014 - 17:02

eu nu inteleg ceva. de ce se asociaza un nume fiecarei versiuni de android?

Lucian Florescu 03-04-2014 - 05:27

Cel mai probabil pentru a putea sa fie recunoscute mai usor.

Comentariile sunt inchise.