Acasa Tehnologie Telefonul care îți rezolvă dependența de aplicații

Telefonul care îți rezolvă dependența de aplicații

by Dragos Schiopu

Compania Light și-a început activitatea în Brooklyn în anul 2014 debutând un an mai târziu cu primul lor telefon, Light Phone. Deși telefonul nu făcea decât să afișeze ora și să efectueze apeluri, compania a decis să îl descrie ca fiind un telefon destul de inteligent.

Conceptul Light Phone a pornit de la ideea de ai face pe oameni să renunțe la folosirea exagerată a telefonului pentru a se putea bucura mai mult de viață. După mai bine de câțiva ani Light se întoarce cu un nou produs, Light Phone 2, o versiune îmbunătățită a telefonului care ar putea înlocui smartphone-ul pentru totdeauna. Ținând cont de timpul petrecut în medie al fiecărui om pe telefon, Light Phone 2 a sosit fix la timp pentru a salva oamenii de smartphone-uri. Oamenii de știință au făcut studii cu privire la ceea ce se întâmplă cu oamenii atunci când stau prea mult timp pe telefon și s-a dovedit că lumina de la ecran afectează creierul nostru și chiar limitarea accesului la telefonul mobil de către părinți nu este cea mai bună alegere, copilul devenind din ce în ce mai atras de dispozitiv știind că nu are acces.

Există la momentul de față o serie de aplicații ce promit să te facă să utilizezi mai puțin telefonul, însă în realitate nu sunt chiar atât de eficiente, întrucât se poate trece peste limita impusă. Light Phone 2 este limitat intenționat, lăsând oamenilor șansa de a comunica atât telefonic cât și prin mesaje dar și posibilitatea de a obține indicații de orientare. Este o bună sursă dacă nu vrei nimic mai mult decât un telefon care să nu te facă să pierzi ore în șir pe aplicațiile de mass-media, sociale și jocuri.

Light a fost înființată de Joe Hollier și Kai Tang. Hollier este specializat în design și producție de filme, fiind și administratorul companiei de skateboarding Five on That în timp ce Tang a lucrat la proiectarea și dezvoltarea produselor în ultimii 10 ani.

Conceptul Light Phone a fost lansat în anul 2015 și pe KickStarter fiind prezentat ca fiind primul telefon capabil doar să efectueze și să primească apeluri telefonice. La acel moment Light Phone nu putea scrie mesaje, să se conecteze la Twittter, să facă fotografii sau să trimită e-mailuri. Hollier și Tang au gândit acest produs ca fiind unul foarte sigur, neavând prea multe tehnologii prin care să vă simțiți urmăriți.

Noul model Light Phone 2 se află undeva între prima generație și un smartphone din punct de vedere a funcțiilor de bază, însă tot nu are aplicații.

„Telefonul Light 2 vă încurajează să petreceți mai mult timp făcând lucrurile pe care le iubiți cel mai mult, fără să fiți distrași” a declarat unul dintre fondatorii Light despre noul produs.

„Bucurați-vă de o plimbare de dimineață, o băutură cu un vechi prieten, o noapte în oraș sau o zi în parc împreună cu copiii dvs., trezirea cu o cafea și o carte bună, o excursie pe plajă sau pur și simplu ceva timp departe de Instagram” a mai adăugat acesta.

Noua caracteristică a telefoanelor luminoase este abilitatea de a scrie text. Prima generație Light Phone a reușit să le ofere oamenilor doar șansa de a efectua apeluri telefonice, acum noua generație se poate lăuda și cu posibilitatea de a trimite și primi mesaje text, o funcție deosebit de importantă pentru cei ce se feresc să renunțe complet la smartphone-urile lor. Telefonul Light 2 are, de asemenea, un ceas cu alarmă, un difuzor mai mare, un microfon și butoane fizice. Fondatorii companiei sunt convinși că noua generație de telefoane sunt mai ușor de folosit decât dispozitivul original și poate fi chiar singurul tău telefon.

Spre deosebire de telefonul original, veți putea să adăugați persoane de contact, să îl programați să vă apeleze la un taxi sau să îl utilizați pentru a obține indicații simple. Totodată Light 2 dispune de conectivitate LG 4G și un port de încărcare USB-C. Calitatea ecranului este foarte bună, folosind tehnologia E-Ink fiind disponibil în negru sau alb. Are doar 8.75 de milimetri grosime și este puțin mai mare decât lungimea și lățimea unui card de credit. Precomenzile pentru telefonul Light 2 au început în martie 2018 pentru 250 de dolari, dar prețul actual este de până la 300 de dolari. Lumina spune că telefonul va fi livrat în luna iulie a acestui an. 

s-ar putea sa-ti placa