Acasa Tehnologie Tehnologia eSIM va fi lansată în premieră de către Orange în România

Tehnologia eSIM va fi lansată în premieră de către Orange în România

by Dragos Schiopu

O premieră importantă pentru rețeaua de telecomunicații din România, Orange este prima companie care a reușit să aducă în premieră pentru România și să le ofere clienților acces la tehnologia eSIM. Începând de astăzi, clienții Orange care dețin telefoane Apple compatibile vor putea beneficia de tehnologia oferită de eSIM. Mai pe scurt tehnologia eSIM le permite clienților să se conecteze la rețeaua Orange simplu și rapid fără a mai avea nevoie de o cartelă. Mai mult decât atât, inovația tehnologiei eSIM la va permite utilizatorilor să dețină mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil, ce pot fi folosite alternativ.

La momentul de față tehnologia eSIM este disponibilă doar pe un număr limitat de modele de telefoane, însă în viitor va ajunge să fie parte a sistemului principal de telecomunicații, întrucât elimină cartela SIM și lasă loc altor elemente importante pentru telefon. Printre telefoanele ce suportă la momentul de față tehnologia eSIM se numără: Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR cât și Apple Watch 4 LTE. Din câte se pare deocamdată tehnologia este suportată doar pe dispozitivele Apple, însă dacă se dovedește a fi necesară cel mai probabil o vom vedea integrată și pe celelalte modele de telefoane.

Activarea unei legături de tip eSIM se realizează foarte ușor dacă dispozitivul este compatibil, în primul rând clientul va trebui să meargă la cel mai apropriat magazin Orange și să solicite un cod de activate pentru eSIM. Această tehnologie poate fi implementată atât de către clienții noi cât și de cei deja existenți dacă într-adevăr doresc să treacă de la o cartelă SIM la tehnologia eSIM. De asemenea magazinele Orange le va oferi suport gratuit tuturor clienților celor ce doresc să se integreze într-o astfel de tehnologie. Prima activare este complet gratuită atât pentru clienții rezidențiali cât și pentru cei business, urmând ca celelalte activări să fie tarifate conform politicii Orange de schimbare a eSIM-ului.

eSIM este o tehnologie care va revoluționa în sfârșit modul prin care un utilizator se va putea conecta la rețeaua de telefonie mobilă. Până acum s-a încercat micșorarea cartelei SIM însă trecerea la o astfel de tehnologie precum este eSIM le va permite tuturor utilizatorilor ce sunt posesori de telefoane Apple de ultimă generație să se integreze în rețeaua de telefonie mobilă Orange fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM. Toate elementele ce țin de numărul de telefon cât și informațiile necesare autentificării sunt stocate într-o rețea digitală pe un profil unic, astfel încât utilizatorul să aibă acces doar prin scanarea unui cod de activare. Ceea ce tehnologia eSIM a revoluționat și mai mult pe lângă faptul că nu există o cartelă fizică, posesorii pot deține mai multe numere pe un singur telefon fără să dispună de dual SIM sau să schimbe cartelele între ele.

Orange este primul operator de telecomunicații din România care a reușit să aducă la noi în țară această tehnologie, oferind clienților săi acces la eSIM și posibilitatea ca pe viitor tabletele, ceasurile inteligente și alte dispozitive de acest gen să se poată conecta la rețeaua mobilă fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM.  

s-ar putea sa-ti placa