Acasa Tehnologie De ce companiile trebuie sa se promoveze pe Facebook?

De ce companiile trebuie sa se promoveze pe Facebook?

by Dragos Schiopu

In ciuda faptului ca a luat nastere ca o modalitate mai simpla pentru studenti de a comunica, Facebookul a ajuns, in zilele noastre, unul dintre principalele canale de promovare online.

In Romania, exista peste 9 milioane de conturi de Facebook active. Asta inseamna ca, mare parte din clientii pe care compania ta ii are sau ii vizeaza sunt acolo. Iar acolo unde sunt ei, trebuie sa fii si tu. Pe langa acest aspect, exista multe motive pentru care companiile trebuie sa se promoveze pe Facebook.

In primul rand, o promovare Facebook buna, genereaza trafic pe web. Reclamele postate pe aceasta platforma sunt puncte cheie pentru cresterea traficului pe site-ul tau. Promovarea de articole de pe pagina, a produselor sau serviciilor, este o modalitate simpla de a le face vizibile clientilor sau potentialilor clienti. Odata atrasi pe site-ul afacerii tale, acestia sunt mult mai increzatori sa faca o achizitie.

In al doilea rand, Facebook ofera posibilitatea de a targeta publicul caruia doresti sa ii comunici produsele sau serviciile companiei tale. Mai exact, atunci cand iti faci promovare pe Facebook poti alege exact persoanele carora sa le apara mesajul tau.

Fie ca selectezi criterii de varsta, demografice sau domenii de interes, reclama ta ajunge, cu siguranta, acolo unde iti doresti. Mai mult, anunturile pe Facebook tind sa coste cu mult mai putin fata de alte canale de marketing online.

Raportul intre numarul de persoane care vor vedea reclama ta pe reteaua sociala si suma de bani pe care trebuie sa o platesti este, cu adevarat, profitabil. Bugetele pentru promovarea pe Facebook sunt mult mai mici si cu o strategie de postare buna, eficienta costurilor platformei este uimitoare.

Un alt motiv bune este acela ca Facebook ofera rezultate rapide. Iti poti promova compania imediat, odata postata o reclama aceasta ajunge la mii de persoane in ziua respectiva. Daca iti doresti o modalitate rapida de a mari traficul si a-l transforma in conversii, Facebook este una dintre cele mai bune solutii.

In plus, promovarea pe Facebook iti ofera, implicit, rezultate care pot fi masurate si imbunatatite constant. Asta pentru ca vei putea sa vezi cate impresii, click-uri si conversii a facut reclama postata de tine. Astfel, poti sa observi mult mai usor care reclame au succes si iti vei putea crea o strategie mai buna.

In consecinta, Facebook este o modalitate foarte buna de promovare in mediul online. Pe langa faptul ca este una dintre cele mai accesibile canale de marketing, este si una dintre cele mai eficiente. Iti poti targeta audienta foarte usor si poti analiza si masura eficienta pe care reclamele tale au avut-o. In plus, toata lumea foloseste platforma, asa ca publicult tau tinta este, cu siguranta, prezent acolo. In cazul in care vrei sa apelezi la servicii de promovare Facebook, consulta oferta celor de la TheMarkers.ro.

s-ar putea sa-ti placa