Acasa Tehnologie Tehnologia din Google Glass care iti va arata cum se simt cei din jurul tau

Tehnologia din Google Glass care iti va arata cum se simt cei din jurul tau

by Dragos Schiopu

O institutie de cercetare cu resedinta in Germania isi propune sa adapteze un software de recunoastere faciala pentru deja celebrii ochelari Google Glass.

shore-google-glassPoate in multe situatii ai nevoie sa stii cu adevarat cum se simte persoana (sau, de ce nu, persoanele) din fata ta. Special conceput pentru asa ceva, o aplicatie va incerca sa aduca filmele SF usor mai aproape de realitate, iar pe noi, cei care urmarim evolutia Google Glass, sa ne trimita tot mai departe in era vitezei si a tehnologiei.

Aplicatia este la inceput, de aceea probabil are si un aspect usor invechit fata de timpurile in care traim. Totusi, pana in acest moment, Google Glass va putea sa determine sexul, sa evalueze starea emotionala in timp real, si, de ce nu, sa ne ghiceasca relativ si varsta persoanei cu care purtam o conversatie.

Bineinteles, nu trebuie sa ne asteptam la ceva maret la inceput. Sunt sigur ca 90% din populatia Pamantului este in stare sa faca asemenea aproximari, insa este un inceput. Si un inceput destul de promitator.

Pana in acest moment, aplicatia se foloseste de mai multe informatii faciale: pozitia buzelor, clipirea ochilor, pozitia capului, detectarea profilului facial, dar si alte reactii.

Dezvoltatorii aplicatiei tin sa precizeze ca ea va avea in viitorul apropiat un avantaj in comunicare. Insa nu se stie exact cand va fi lansata, tot ceea ce cunoastem sigur este ca poarta denumirea de SHORE.

Din punctul meu de vedere, aplicatia la momentul actual este cat se poate de irelevanta. Doar daca ai anumite probleme iti poate fi de ajutor, dar cu timpul, daca se va dezvolta constant va ajunge sa fie chiar utila, putand chiar sa ne arate si informatii care nu se vad chiar cu ochiul liber.

Cu toate acestea, nu va influentez asupra ei, puteti chiar sa urmariti mai jos un scurt videoclip care isi propune sa prezinte aplicatia mai pe intelesul tuturor.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Suc5B79qjfE#t=98]
Ce spuneti, vom avea nevoie de asa ceva in viitor?

s-ar putea sa-ti placa