Acasa Telefoane Tehnologia care va schimba modul in care scriem pe telefoane

Tehnologia care va schimba modul in care scriem pe telefoane

by Dragos Schiopu

Dupa mai bine de trei ani de cercetari, un grup de dezvoltatori a reusit intr-un final sa definiteze o versiune pentru o tastatura virtuala care va fi iesita in relief. Tehnologia, prin amploarea ei promite foarte multe lucruri, chiar dezvoltatorii spunand ca va schimba interactiunea pe care o avem acum cu telefoanele mobile, tabletele si cu celelalte dispozitive cu ecrane touch-screen.

TactusTechnology-645x336-583x304Tehnologia a fost prezentata oficial pentru prima data in anul 2012, la Boston. Inventia este bazata pe Haptic Responses & Elastic Screen Interfaces, permitand tuturor utilizatorilor sa acceseze butoanele tastaturii intr-un mod mult mai rapid si mai usor, acest lucru deoarece ele vor fi iesite in relief, putand chiar sa le simtim, la fel ca la butoanele clasice, de altfel.

Prin acest lucru, din spusele inventatorilor, experienta tactila va fi dusa la un nou nivel, probabil dupa ce tehnologia aceasta de tastatura va fi prezenta pe telefoane sau tablete, ea fiind asteptata sa vina pe dispozitive inca din anul 2015, venind in acelasi timp cu ecranele flexibile de tip OLED.

Totodata, daca stam sa ne aducem bine aminte, si Apple lucreaza la dezvoltarea unor astfel de tastaturi, iar cei de la Apple chiar au obtinut un brevet in anul 2010, brevetul venind de la Oficiul de Marci si Inventii prezent in SUA. Noile ecrane de tip OLED vor fi elastice si vor veni mult mai bine in mana utilizatorilor. Spre exemplu, cu un asemenea ecran, atunci cand veti dori sa redactati un mesaj text va iesi o tastatura in relief direct pe ecranul dispozitivului.

In plus, se pare ca noile tastaturi vor avea si alte avantaje pe langa faptul ca vor fi mai ergonomice. Unul dintre aceste avantaje fiind acela ca viteza de scriere sa va mari cu cateva procente, putand sa scriem chiar cu 30 sau 40 la suta mai repede de pe o asemenea tastatura, lucru tot mai dorit de oamenii care traiesc in era socializarii in mediul online.

s-ar putea sa-ti placa