Acasa Tehnologie Ce trebuie sa stim despre abonamentele Digi Mobil

Ce trebuie sa stim despre abonamentele Digi Mobil

by Dragos Schiopu

Abonamentele de la Digi promit mult, dar nu ofera chiar ceea ce spun ele. Parteneriatul cu Vodafone a fost bine ascuns in contract, abonatii nestiind chiar tot cea ce ar trebui sa stie. O sa va explic exact ce plusuri si minusuri au aceste abonamente.

rcs-rds

RDS-RCS este un operator destul de mare pe piata nostra. Ofertele la internet sunt foarte bune, iar compania se lauda cu viteze de 1000 Mbs ceea ce este foarte bine. Mai mult, trebuie sa stim ca la aceasta viteza avem nevoie de un SSD. Televiziunea de la ei nu este cea mai buna, dar avem parte de o optiune mai mult decat decenta la un pret foarte bun.

Acum, sa vorbim de telefonia mobila si abonamentele Digi Optim. De curand si eu mi-am facut un astfel de abonament, urmand sa imi portez numarul de Vodafone la Digi Mobil.

Plusuri Digi Mobil Optim 2 (cu 2 euro)

  1. internet „nelimitat” (3GB pana la 5GB la viteza maxima, dar pretul creste)
  2. minute nelimitate in Digi Mobil
  3. sms-uri nelimitate in Digi Mobil
  4. 200 minute nationale
  5. 0,0124 centi pentru 1sms/1minut in alte retele dupa expirarea minutelor

Minusuri Digi Mobil (generalitati):

  1. doar 100 MB in roaming (voi explica dupa)
  2. nu prea ai multi prieteni in Digi, deci vei folosi minutele nationale
  3. acoperire slaba, semnal slab in anumite orase.

Acum, semnalul de la Digi Mobil este foarte slab in anumite orase. Am fost in Campina si a trebuit sa trec pe Digi MobilR | Digi Mobil. Asta inseamna parteneriatul cu Vodafone. Practic, Digi are semnal oriunde ai si Vodafone, insa nu mai poti naviga pe internet. Mai exact in zonele DigiMobilR (R vine de la Roaming) ai doar 100 MB. Cam acesta ar fi marele dezavantaj. In orasele mari semnalul este maxim, de exemplu in Bucuresti sau Ploiesti nu am avut prebleme cu semnalul. Internetul merge foarte bine, incarc emag.ro, youtube sau facebook intr-o secunda.

Per total, eu sunt foarte multumit de Digi Mobil Optim 2, pentru ca internetul merge extrem de bine si este nelimitat. Cu 2 euro pe luna (cu TVA), Optim 2 este o optiune care merita. Semnalul este uneori slab, insa imediat se conecteaza la Digi.MobilR |Digi.Mobil, deci eu spun ca este ok, mai ales ca pretul este atat de mic.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

sandadeleanu 29-07-2014 - 10:03

Cum stau la capitolul semnal cei de la Digi Mobil?
Ma refer la semnal in afara orasului ca in orase banuiesc ca nu se pune problema.

Petre Dănuţ Andrei 29-07-2014 - 10:48

In ploiesti semanalul este maxim si merge foarte bine. In campina a trebuit sa ma conectez la DigiMobilR | Digi Mobil, adica roaming. In afara orasului este uneori semnal, alteori nu. Semnalul nu este o problema pt sa se conecteaza (manual sau automat) la DigiMobilR, dar pe MobilR (roaming) nu mai merge internetul (sunt doar 100MB in roaming, dar nu pe luna ci in total)

lllvvvsss 22-10-2014 - 18:30

Buna ziua!

S-a mai lovit cineva de acesta problema? :

Cei de la Digi Mobil refuza sa-mi dea numar personalizat

Cind toate celelate retele o fac, una chiar de cind se numea Connex….

Comentariile sunt inchise.