Acasa Tehnologie Tatuajul electronic de la Google

Tatuajul electronic de la Google

by Dragos Schiopu

gat tatuaj

Google doreste sa breveteze o noua inventie, mai exact un tatuaj electronic care se va aplica pe gat. Acesta putand sa se conecteze la un dispozitiv mobil si sa comunice cu acesta.

Tatuajul nu va fi permanent ci este aplicat pe o substanta lipicioasa care se intinde inainte pe piele. Oficialii de la Google au anuntat ca inventia va putea fi folosita de catre personalul care lucreaza la servicile de securitate sau cei care sunt sub acoperire in medii zgomotoase (stadioane, locuri aglomerate, strazi, restaurante sau situatii de urgenta).

„Scopul tatuajului este acela de a-i permite unui individ să poarte un dispozitiv de comunicare la nivelul gâtului, în timp ce în buzunarul său de află un telefon sau un dispozitiv similar. Tatuajul comunică cu dispozitivul din buzunar transmiţând conversaţia. Un astfel de sistem ar putea uşura lucrurile pentru persoanele care vor să poarte o conversaţie dar care care nu îşi pot folosi mâinile, potrivit descopera.ro.

Printre altele, tatuajul va putea contine optional si un detector de reactie galvanica pentru a detecta rezistenta pielii. „Astfel, un utilizator care are emoţii sau care minte ar putea manifesta diferite răspunsuri galvanice ale pielii, comparativ cu un individ care supune adevărul”.

Senzorul tatuajului va putea fi folosit si in cazul detectoarelor de minciuni, astfel acest gadget minuscul va ajuta la detectarea adevarului spus de catre suspecti.

Ca puncte negative putem enumera aspectul, cu acest tatuaj vom ajunge sa semanam din ce in ce mai mult cu produsele de pe rafturile din supermarket, tatuajul avand un design foarte asemanator ca al codurilor de bare.

s-ar putea sa-ti placa