Acasa Tehnologie Android 4.2

Android 4.2

by Dragos Schiopu

Am tot vorbit zilele astea de Nexus10 si Nexus4 , cu noul lor sistem de operare Android 4.2 , dar nu intrasem in detalii.

Google prin cele doua terminale a lansat si noul Android 4.2 care pastreaza tot numele de Jelly Bean.

 

Conturi Multiple

Varianta de Android 4.2 pe tableta ofera in premiera conturi multiple pentru mai multi utilizatori.In acest fel toti cei care o folosesc pot avea propriul lor cont, in care se vor salva toate operatiile. Odata logat fiecare user isi poate personaliza propriul homescreen,background, widgeturi si aplicatii. Pana si scorurile de la jocuri se vor salva pe fiecare cont in parte.

 

Setari in bara de notificatii

Google pana acum nu a implementat acest lucru in varianta originala a lor care o pun pe dispozitivele Nexus, lucru ce alti producatori le-au integrat in versiunea de baza a lor cum ar fi Touchwiz de la Samsung si SenseUI de la HTC. In aceasta noua bara de notificatii se poate pune Wi-Fi, luminozitatea ecranului, bluetooth si tot ceea utilizatorul foloseste des.

 

Photo Sphere

In Android 4.0 s-a introdus modul panorama, acum Google a avansat si a numito Photo Sphere. Cu acest nou mod utilizatorii pot face poze atat in laterale, cat si in sus si jos. Aceasta da o imagine de ansamblu foarte mare pe care utilizatorii pot naviga, o pot uploada si pe Google+ sau alte siteuri de socializare, precum si a partaja imaginea pe Google Maps. Acest lucru a  fost inspirat de Street View si cei care folosesc acest serviciu pot ajuta la imbunatatirea lui cu aceste poze.

Google Now

Google Now s-a imbunatatit si el , acum avand si mai multe servicii care pot fi accesate, precum date chiar din Gmail. Unele din servicii pot arata cu mai multa precizie toate lucurile pe care utilizatorul le foloseste, cum ar fi decolarile avioanelor, tarife si rezervari la hoteluri, rezervari la restaurante .Au fost adaugate acum si programul cinema, concerte, pretul actiunilor si stiri importante.

Multe din aceste lucruri nu vor fi disponibile in toata lumea, dar Google promite sa lucreze la el si sa il faca accesibil pentru fiecare persoana din fiecare zona.

 

Tastarea prin gesturi

Acest lucru este de mult disponibil prin aplicatia Swype, o tastatura care permite tastarea prin gesturi, dar aceasta nu a fost niciodata implementata exact de Google. Acest lucru permite tastarea fara ridicare degetelor, ci doar prin glisarea pe literele cuvintelor si acesta automat da o lista de cuvinte care poate fi folosita.

 

Wireless TV

De acum ecranul dispozitivului se poate partaja pe un televizor care suporta wireless sau DLNA. Acesta foloseste un protocol Miracast pentru difuzare.

Aceasta optiune era disponibila pentru cei cu Custom ROM dar nu era asa de bine otimizata pentru uzul comun.

 

Widgeturi pe lockscreen

Widgeutrile erau foarte des folosite de toate telefoanele cu Android, iar acum acestea se pot pune si pe lockscreen. Cum era pana acum MusicWidget care aparea cand se asculta muzica , acum se pot pune tot feluld e widgeturi.

 

Daydream

O noua aplicatie de la Google transforma tableta intr-o rama digitala cu continut selectiv. O data pornita, aceasta poate rula o serie de poze, sau stiri din Google Curents si chair mai multe o data ce dispozitivul este in idle sau intr-un dock.

 

Diverse Imbunatatiri

Pe langa lucrurile de baza, sunt multe imbunatatiri aduse acestei noua generatii. Acum se poate folosi pinch-to-zoom in Gmail pentru a putea citi mailurile mai usor,triple-tap pentru a da un zoom homescreen-uli.

Va incepe updatarea tuturor dispozitivelor Nexus cu noul Android de pe 13 Noiembrie cand cele doua dispozitive Nexus 4 si Nexus 10 vor iesi pe piata.

 

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.