Acasa Tehnologie Stick-ul USB ce va distruge calculatorul

Stick-ul USB ce va distruge calculatorul

by Dragos Schiopu

dsa

Cu siguranta nu v-ati imaginat pana acum ca un simplu stick USB este capabil sa va arda sistemul. Stick-ul din imaginea de mai sus este capabil sa va prajeasca calculatorul intr-o secunda.

Pe partea exterioara stick-ul pare a fi unul precum celelalte, simplist si cu spatiu de stocare, insa componentele detinute sub carcasa sunt de-a dreptul daunatoare calculatorului. Cine si-ar fi imaginat vreodata ca un asemenea stick este capabil sa va arda sistemul? De data aceasta nu e vorba de nici-un malware, totul vine din partea hardware a stick-ului.

Sistemul pe baza caruia functioneaza stick-ul este simplist dar de mare efect, atunci cand este introdus in PC sau MAC provoaca un voltaj negativ catre controller-ul USB pe placa de baza. Timp de cateva secunde stick-ul aduna o capacitate mai mare de energie electrica pana la umplerea unor condensatoare. Cand condensatoarele sunt umplute la maxim de energie electrica, toata sarcina electrica acumulata se intoarce direct catre computer, respectiv catre placa de baza. Majoritatea celor care au facut teste cu un asemenea stick au descoperit ca doar controller-ul USB si porturile se ard, insa sunt sanse ca procesorul sistemului sa se prajeasca in urma unui asemenea incident.

Din fericire schema pe baza caruia functioneaza stick-ul nu a fost facuta publica, cu toate ca ar fi fost destul de greu de conceput, insa va trebui sa fim precauti atunci cand vom introduce un stick in PC. Cu ceva cunostinte de electronica un asemenea stick ar putea fi produs in serie, si ar putea distruge zeci de calculatoare.

Acest sistem ar putea fi o problema la nivel global, intrucat pot fi puse in vanzare drept stick-uri de memorie iar atunci cand beneficiarul ajunge cu el acasa si il introduce in calculator, fara sa banuiasca, incep sa ii se arda anumite componente din calculator, din cauza unui dispozitiv atat de mic.

s-ar putea sa-ti placa