Acasa Portabile Sony SmartEyeglass

Sony SmartEyeglass

by Dragos Schiopu

Google a intrerupt programul Glass Explorer si a anuntat ca va continua cercetarea pentru ochelarii inteligenti Google Glass. Google a specificat ca amanarea lansarii a fost intrerupta pe un termen nedeterminat.

Dupa cateva saptamani de la intreruperea programului Glass Explorer, Sony a anuntat in mod oficial data lansarii ochelarilor inteligenti Sony SmartEyeGlasses. 10 martie este data oficiala iar primii norocosi care vor putea achizitiona ochelarii inteligenti de la Sony vor fi din Marea Britanie si Germania. Pretul ochelarilor inteligenti va fi de 840 de dolari.

Ochelarii inteligenti Sony SmartEyeGlasses sunt intr-o editie developer si imbunatatirile o sa vina pe parcurs. SmartEyeGlasses ofera utilizatorului o realitate augmentata in fata ochilor acestuia.

Sony SmartEyeGlasses se conecteaza la dispozitivele cu Android care ruleaza versiunea 4.4 KitKat sau o versiune superioara, printr-o conexiune Wi-Fi sau Bluetooth. Dispozitivul SmartEyeGlasses are o baterie cu o durata de viata estimativa de pana la 150 de minute pentru o utilizare continua a acestuia.

Dispozitivul SmartEyeGlasses dispune de o camera foto de 3 MP, wi-fi, bluetooth, difuzor, microfon, NFC, accelerometru, giroscop, senzor de luminozitate si o busola electrica. Ochelarii inteligenti dispun de un controller cablat care trebuie conectat la un dispozitiv cu Android pentru a putea fi folosit. Controller-ul este sub forma unui puc de hochei.

Ochelarii inteligenti au o rezolutie de 419×138 pixeli si afiseaza doar text pe culoare verde, comparativ cu Google Glass care aveau un display full color.

Ochelarii inteligenti vor putea fi utilizati pentru comunicare, informatie si indicatie catre un traseu ales, partajarea de fotografii si primirea de stiri din sport in timp real.

Sony a anuntat si SmartEyeGlasses SDK, o aplicatie care le permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii pentru ochelarii inteligenti Sony SmartEyeGlasses. Pentru a putea citi mai multe informatii despre aplicatia pentru dezvoltatori accesati acest link.

Mai jos puteti urmari un videoclip de prezentare pentru ochelarii inteligenti:

https://www.youtube.com/watch?v=Bx7O_h09HKA

SmartEyeglass va deveni disponibil din martie in mai multe tari, precum: Statele Unite ale Americii, Japonia, Franta, Italia, Spania, Belgia, Olanda si Suedia.

s-ar putea sa-ti placa