Acasa Tehnologie Sony intentioneaza sa lanseze o caseta

Sony intentioneaza sa lanseze o caseta

by Dragos Schiopu

Majoritatea nostalgicilor care plang si acum dupa perioada anilor 80 si 90 vor avea in curand o surpriza de proportii. Dupa ce discurile de vinil au fost reinventate, se pare ca a venit si randul casetelor clasice sa arate ca nu sunt mai prejos, iar prin acest lucru aratand ca nu au murit, chiar daca tehnologia avanseaza rapid.

k7Cei de la Sony au dorit sa faca acest pas inca din anul 2010, insa la perioada respectiva au renuntat la proiect, dar dupa 4 ani s-au reapucat de treaba.

Noua caseta este una foarte imbunatatita si poarta numele K7. Daca stam sa ne gandim la capacitatea unei casete de acum 20 de ani cu siguranta nu se va putea face o comparatie. Caseta K7 are o capacitate de stocare de, tineti-va bine, 185 de TB, si nu, nu sunt GB. Acesti 185 de TB sunt echivalentul a aproximativ 39.000 de DVD-uri, 65 de milioane de cantece a cate 3 minute fiecare si nu mai putin de 135.000 de zile de muzica fara oprire.

Pentru a putea sa mai facem o mica comparatie, cele mai performante casete sunt produse de catre IBM si Fujifilm, acestea avand performante de 5 ori mai slabe, si acestea fiind lansate chiar acum 2 ani.

Intr-un fel este bine ca proiectul cu caseta K7 a fost abandonat acum 4 ani, cu aceasta ocazia au folosit o tehnologie care va reusi sa faca aceasta caseta interminabila. Ideea acesteia consta in plasarea de cristale magnetice pe banda, iar cu o grosime foarte mica se va putea stoca un numar tot mai mare de particule. Din spusele producatorilor, durata de viata a unei casete K7 poate ajunge pana la 50 de ani, in timp ce DVD-urile in maxim 7-8 ani sunt inutilizabile.

Chiar daca majoritatea utilizatorilor au clasat casetele dupa DVD-uri si CD-uri, este bine de stiut ca nu au fost complet uitate. Cu toate acestea, cota de piata a casetelor a crescut cu 13% din 2012 pana la 26% in anul 2013.

Nu se stie inca cand va fi lansata oficial caseta K7, insa compania japoneza a tinut sa multumeasca celor de la IBM, acestia punand mare pret pentru aparitia unui asemenea dispozitiv.

s-ar putea sa-ti placa