Acasa Tehnologie SolePower promite reincarcarea dispozitivelor in timp ce mergi

SolePower promite reincarcarea dispozitivelor in timp ce mergi

by Dragos Schiopu

solepowerIn urma cu doi ani, doi cercetatori in inginerie de la Universitatea din Wisconsin – Madison au creat un dispozitiv menit sa utilizeze energia mersului pe doua picioare pentru a incarca o baterie interna.

Acum se pare ca exista un dispozitiv nou numit SolePower – tradus aproximativ ca Putere din Talpa – care face acelasi lucru, si ai carui creatori apeleaza la Kickstarter pentru a-l putea produce in masa. Diferenta dintre acest dispozitiv si cel din urma cu doi ani este ca acesta mai nou vine sub forma unui brant detasabil care poate fi folosit in tot soiul de incaltaminte.

SolePower este format din doua parti – prima este brantul propriu-zis care genereaza energia, iar a doua este bateria. Utilizatorul plaseaza brantul in pantov si serpuieste firul printre sireturi. Bateria este legata in jurul gleznei sau pe varful pantofului. Firul intra in baterie care apoi se incarca atunci cand utilizatorul merge pe strada cum ar face in mod normal.

SolePower-300x287In timpul testelor, compania a observat ca bateria se incarca cu suficient curent pentru a incarca complet un iPhone dupa o plimbare pe o distanta intre 4 si 8 kilometri. Scopul final ar fi ca acest lucru sa fie posibil cu acea distanta minima, dar mai multa dezvoltare a dispozitivului va fi necesara pentru ca acest lucru sa se intample. In urma testelor compania a spus ca dispozitivul are o durata de viata de circa 100 de milioane de pasi.

Brantul este impermeabil si rezistent la extreme de vreme, o caracteristica importanta cand te gandesti ca n-ati vrea ca dispozitivul sa se strice la prima ploaie sau cand mergeti printr-o baltoaca.

Compania a proiectat dispozitivul cu ajutorul a mai multi pediatri, din moment ce era necesar ca brantul sa nu fie atat de gros cat sa afecteze felul in care oamenii merg in mod normal.

solepower-in-actiuneDispozitivul are cateva limitari, cum ar fi faptul ca nu va putea suporta decat persoane cu greutate pana in 159 de kilograme, si cel mai mic numar de incaltaminte suportat va fi 38.5.

In prezent SolePower este la inceputul perioade de adunat fonduri pe Kickstarter, angajamentul minim necesar pentru a primi dispozitivul fiind 100 de dolari pentru locuitorii Statelor Unite si 120 de dolari pentru clientii internationali.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.