Acasa Foto & Video Poze panoramice fara cusur cu Spinpod

Poze panoramice fara cusur cu Spinpod

by Dragos Schiopu

spinpod

Functia pentru poze panoramice de pe camerele digitale si smartphone-uri pot da nastere unor fotografii uluitoare, cand este utilizata de cunoscatori. Dar pozele nu ies bine decat daca fotograful are niste maini foarte stabile.

Spinpod vrea sa rezolve aceasta problema oferind o unitate de control mobila proiectat pentru a face pozele panoramice mult mai usor de facut, pentru ca elimina si nevoia de a te roti in loc.

Dispozitivul, care poate fi utilizat si pentru a face clipuri time-lapse, este in cautare de finantare pe Kickstarter. Este de dimensiunea unui dock care se roteste pentru a utiliza la maxim functia panoramica a smartphone-urilor, pentru a da nastere unor imagini panoramice fara cusur. Dispozitivul se roteste usor si controlat, ceea ce inseamna ca nu vor exista locuri unde imaginile sa se suprapuna, pixeli pierduti sau alte probleme care apar cu panoramele facute manual.

iphone-in-spinpodSlotul din dispozitiv are 64 x 13 mm si este incapator pentru iPhone 4 si 5 precum si majoritatea telefoanelor Android, acestea fiind blocate in dispozitiv cu o rotita actionata cu degetul mare. Exista si adaptoare pentru a plasa smartphone-uri orizontal, sau pentru a utiliza alte camere mici. In momentul in care Spinpod-ul este pozitionat, utilziatorii il pot controla prin intermediul butoanelor touch capacitive si indicatorilor cu LEDuri cu ajutorul unor apasari si miscari.

Modul Panoramic include optiunea de a intarzia rotatia cu 5, 10 sau 15 secunde.  Aceasta optiune se poate dovedi a fi utila daca vreti sa va fotografiati pe dumenavoastra in mod panoramic, sau sa plasati dispozitivul in mijlocul unei mese pentru a face o poza de grup de altfel imposibila.

spinpod-produs-fotoModul Time-Lapse face ca dispozitivul sa faca miscari foarte mici, de 0.05 grade la intervale 0.5, 1, 2, 5 sau 10 secunde. Bateria dispozitivului se spune ca va rezista la 10 ore de utilizare panoramica, sau 100 de ore de inregistrare time-lapse. Poate fi reincarcat printr-un port micro-USB.

Baza Spinpod-ului ofera si posibiltiatea ca acesta sa fie atasat de un trepied standard, dar va putea fi folosit la fel de bine pe orice suprafata cat de cat stabila, inclusiv palma dumneavoastra. Un adaptor inclus va da voie sa atasati camere care au gaura de trepied, precum si un cadru special poate fi utilizat pentru a va plasa telefonul orizontal. Desi producatorii sustin ca Spinpod poate suporta DSLRuri usoare, utilizatorii sunt sfatuiti sa se limiteze la smartphone-uri sau camere compacte.

spinpod-02O caracteristica interesanta este posibiltiatea de a utiliza mai multe Spindpod-uri – cu un suport in forma de L – in acelasi timp, precum si faptul ca poate fi utilizat ca un amplificator de sunet pasiv pentru iPhone sau ca dock pentru ascultat muzica si apeluri video.

Pentru mai multe detalii aici este clipul de pe Kickstarter:

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Haotik 19-06-2013 - 10:04

Foarte tare, daca si pretul e accesibil, pare genial pentru facut filmari in time-lapse.

Comentariile sunt inchise.